Noord Veluwe Boys, hier op archiefbeeld, speelt zaterdag tegen 't Harde
Noord Veluwe Boys, hier op archiefbeeld, speelt zaterdag tegen 't Harde Eddy Bossenbroek

Voorbeschouwing op het zaterdagvoetbal: kraker voor koploper WHC, streekderby tussen Noord Veluwe Boys en ‘t Harde

Voetbal

In de 1e klasse E staat er zaterdag een kraker van jewelste op het programma, koploper WHC gaat in Dronten op bezoek bij mede-koploper ASV Dronten. Beide teams hebben 18 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. KHC voegt zich met eenzelfde aantal behaalde punten bij deze twee clubs. Op doelsaldo staat het team van Richard Karrenbelt op plek één, gevolgd door KHC en ASV Dronten. 

Nick Hoekman

Een trede lager, gaat VSCO’61 op bezoek bij Fc Horst. Door het verlies in de gemeentelijke derby tegen OWIOS, afgelopen zaterdag, kijken de Oosterwoldenaren gevoelsmatig naar de onderkant van de ranglijst. Een overwinning op Fc Horst en de wereld ziet er opeens weer heel anders uit. Weet ook OWIOS, dat zich na de overwinning op VSCO’61 een aantal plekken hoger terugvond in de stand. Zaterdag spelen ze thuis tegen het ‘sterrenteam’ van Unicum uit Lelystad. De club uit Lelystad heeft met bijvoorbeeld Gino Bosz (inderdaad, de zoon ván) en Yordi Teijsse aardig wat ervaring en (op papier) kwaliteit ingekocht. 

In de 3e klasse staat er voor ESC in Ermelo een uitwedstrijd tegen EFC’58 op het programma. De ploeg van Siemen Lindeboom heeft één puntje meer dan de Ermeloërs, die samen met Swift’64 en Elspeet op de laatste plaats staan. Een overwinning is dus geen overbodige luxe. DSV’61 kan de hele zaterdag toewerken naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten, de Doornspijkers zijn vanwege een ongelijk aantal teams in de competitie vrij. 

Noord Veluwe Boys en ‘t Harde maken zich op voor een onvervalste streekderby. ‘t Harde moet winnen om aansluiting bij de top te houden, voor opponent Noord Veluwe Boys zou het ook wel lekker zijn om punten te pakken. De ploeg van trainer Sander Zuidema staat met twee behaalde punten op de een-na-laatste plek. In degradatienood zullen de Hattemerbroekers echter niet komen: vanuit de 4e klasse is het niet mogelijk om te degraderen. 

In verband met de wedstrijd van het Nederlands Elftal om 16.00 uur, kan het zijn dat de aanvangstijden van de hierboven genoemde wedstrijden afwijken van de gebruikelijke aanvangstijden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanmelden voor Kunstroute Noordwest Veluwe 2023 18 uur geleden
Afbeelding
Volop werkzaamheden bij Gelderse Sluis in Noordeinde 23 uur geleden
Afbeelding
Mannengroep HENOCH al wandelend in gesprek: 'Er ontstaan zelfs vriendschappen' 8 feb, 08:02
Afbeelding
Baby van de week: James 7 feb, 15:46
Afbeelding
Training van Centrum Jeugd en Gezin: 'Alles is anders voor kinderen' 7 feb, 15:02
Afbeelding
Uw grijze afvalcontainer minder vaak aan de weg? 7 feb, 11:26
Afbeelding
Leerlingen bakken en verkopen taarten voor Stichting Nikai 4 Life 7 feb, 09:10