't Harde pakte zaterdag drie punten in Wapenveld.
't Harde pakte zaterdag drie punten in Wapenveld. NWVfoto

Volop spanning in strijd om Zilveren Schoenen

21 november 2022 om 15:45 Voetbal

ESC leverde het afgelopen weekend de grootste prestatie door het sterke Terschuurse Boys op eigen veld met tien man een punt af te snoepen. Ook de overwinning van WHC in Emmen mag in de annalen. De Wezepers zijn goed bezig en staan slechts twee punten van de koppositie verwijderd. Dramatisch was de verrichting van Nunspeet. Hekkensluiter Monnickendam, nog zonder zege, ging er met de punten vandoor. OWIOS versloeg WVF en kan weer wat meer ademhalen; VSCO gaf in de slotminuten de winst weg aan AGOVV.

Dick van der Veen

In de strijd om de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie verkleinde Luuk Struik de kloof met Niels van der Steeg tot een overbrugbare achterstand. Elspeet ging over de knie en zag de opponenten in de categorie Aanvallend dichterbij komen. Verdedigend houden WHC en Hulshorst elkaar in evenwicht.

Zo kort voor de winterstop is het in alle drie categorieën spannend. Het komend weekend moet Nunspeet voorkomen verder af te zakken en de aansluiting met de middenmoot te behouden. WHC, weer nagenoeg volledig, moet in staat zijn Achilles op sportpark Mulderssingel te verslaan om zo de ambitie nog beter uit te stralen. VSCO61 en OWIOS maken uit wie van de twee verder los komt van de onderste regionen en een remise is wellicht beide ook niet onwelgevallig. 

In de derde klasse maken Hulshorst en SEH uit wie niog een beetje in de buurt van koploper Apeldoornse Boys kan komen. ’t Harde moet de tweede plek kunnen houden door van het zwakke ZVV te winnen. Noord Veluwe Boys slaagt er maar niet in om met het eigenlijk wel leuke materiaal iets moois te bereiken. Of is het zaterdag thuis tegen de koploper zo’n dag?

AANVALLEND 1.Elspeet 18 doelpunten, 2.’t Harde 16, 3.WHC 15, 4. VSCO61 en Hulshorst 13, 6.ESC 12,7.Nunspeet 9, 8.OWIOS ven DSV61 8, 10.Noord Veluwe Boys 7.

VERDEDIGEND 1.WHC en Hulshorst 10 tegentreffers, 3.Nunspeet 12, 4.OWIOS en ’t Harde 13, 6.Elspeet 15,7.ESC 16, 8.DSV61 16, 9.VSCO61 21, 10.Noord Veluwe Boys 24.

TOPSCORERS 1.Niels van der Steeg (Elspeet) 8, 2.Luuk Struik (’t Harde) 6, 3.Edwin van Leeuwen (Elspeet)en Mel Mijdema (Hulshorst) 4.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie