De trainers Richard Karrenbelt (WHC) (rechts) en Rene Nijhuis (Quick’20) hebben heel wat te bespreken.
De trainers Richard Karrenbelt (WHC) (rechts) en Rene Nijhuis (Quick’20) hebben heel wat te bespreken. Dick van der Veen

WHC verliest met 0-2 van Quick’20

8 oktober 2022 om 19:48 Voetbal

WHC zakt na een goed begin met kansrijke situaties ver terug als Tim Zwienenberg, uit het niets, de ruimte krijgt om met zijn gevaarlijke linkerbeen de bal onhoudbaar voor Léon ter Wielen in de verre hoek te schieten. “Op dat moment krijgen we een mentale tik, die we eigenlijk niet meer te boven zijn gekomen. En als dezelfde speler direct na rust uit een verlengde vrije trap de knikker de bal binnen knikt bij de tweede paal, dan zijn alle mooie voornemens daarmee ver van Muldersingel afgedwaald. We verliezen van een ploeg die vanuit de organisatie verzorgd voetbal speelt.”

Dick van der Veen

Jochem Oude Booijink maakt na een operatie aan zijn hand weer wat minuten. Hij is de eerste van een legioen geblesseerden dat de komende weken weer beschikbaar is. Spits Sander Krijns is na een kuitbeenbreuk weer begonnen met veldtraining, Jasper Bremmer is na een breuk in zijn middenvoetsbeentje uit het gips en Sargon Gouriye heeft zijn schorsing er komende zaterdag op zitten.

Oude Booijink kent als geen ander de kracht van de tegenstander. Hij speelde er voor en kent de meeste jongens.WHC klapt  er vanaf de eerste minuut in, zet druk en in die fase levert Stef van Oene een aantal puntgaven voorzetten af die in het centrum niet goed worden beoordeeld. Op zulke momenten doet het gemis van Krijns zich gelden. “Ik wil benadrukken dat de vervangers het tot nu toe prima hebben gedaan. De selectie is breder geworden en daarmee de concurrentie.”

Trainer Rene Nijhuis denkt dat WHC beter kan. “We zijn minder aanvallend begonnen en hebben alle aandacht gericht op de omschakeling, waarin de Wezepers sterk zijn. Dan toch had het in de openingsfase zo maar fout kunnen gaan.” Opvallend de vrijheid die Zwienenberg geniet. Hij komt à la Arjan Robben regelmatig van de flank naar binnen om met zijn sterke linker been de bal met vaart in te schieten. Richard Karrenbelt heeft zijn achterhoede er voor gewaarschuwd. Dat de Twent even zo goed zijn kansen krijgt, heeft te maken met zijn individuele klasse. In twee weken vier doelpunten; de feiten spreken voor zich.

”WHC en Quick’20 gaan beide voor promotie naar de vierde divisie. De Oldenzalers bivakkeerden er al toen ze nog op zondag voetbalden. Oude Booijink is realistisch. “We hebben de eerste wedstrijden tegen wat mindere tegenstanders gespeeld. Dit was de eerste serieuze krachtmeting. Ik houd me vast aan het eerste kwartier waarin we Quck’20 de wil oplegden. WHC beschikt over voldoende potentieel om mee te doen om de prijzen. Jammer genoeg is die operatie aan mijn hand een aantal weken uitgesteld, waardoor ik de openingswedstrijden miste. Maar het voelde in de drie kwartier die ik vandaag mocht spelen goed aan. Onze wilskracht is door zo’n nederlaag ongebroken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie