Afbeelding
Shutterstock

DESZ en OWIOS spelen met 1-1 gelijk

2 oktober 2022 om 13:31 Voetbal

In Zwartsluis speelde OWIOS met 1-1 gelijk tegen DESZ. De wedstrijd had een hoog tempo en het spel golfde op-en-neer. Al vroeg in de wedstrijd kwam DESZ op voorsprong en in de 2e helft kwam OWIOS langszij. 

Beide ploegen hadden de overwinning kunnen pakken, maar verzuimden om de trekker over te halen. Grote smet op deze wedstrijd was de ogenschijnlijke zware blessure van Mika Estele van DESZ die met een ambulance naar het ziekenhuis ging. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en in hoog tempo werd er gevoetbald. DESZ heeft fysiek sterke en snelle jongens en zijn snel aan de andere kant van het veld. De eerste kans was voor OWIOS, maar Jasper Schut raakte de bal geheel verkeerd. Een minuut later schoot aanvoerder Danny Moorman vanaf ruim 30 meter kiezelhard in de bovenhoek. Daar was geen houden aan voor keeper Jacco van Olst. 

Het antwoord van OWIOS volgde al snel, maar het schot van Jasper Schut werd tegengehouden door keeper Jannick de Lange. Een corner voorbij de 2e paal werd door DESZ net voorlangs gekopt. Na een kwartier werd de jonge Arjen Hoogland vrijgespeeld op de 16-meterlijn, maar zijn inzet werd geblokt. Jacco van Olst hield OWIOS nog op de been met een prima redding en DESZ schoot nog een voorzet hoog over. Na 20 minuten ging de storm iets liggen en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Bij het einde van de eerste helft schoot eerst Cornell Balk ruim voorlangs en de voorzet van Mika Estele van DESZ was net te scherp om deze tot doelpunt te promoveren.

In de 2e helft schoot OWIOS uit de startblokken, maar werd het doelpunt om onduidelijke reden afgekeurd wegens buitenspel. OWIOS zette aan en het was uiteindelijk de sterk spelende Robin Hop die de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Gelijk testte DESZ de kwaliteiten van doelman Van Olst, maar hij stond op zijn plek om een kopbal onschadelijk te maken. In buitenspelpositie mocht Cornell Balk richting het doel van DESZ gaan, maar zijn inzet ging via keeper De Lange tergend langzaam naast de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd ontving Dennis de Boer de tweede gele kaart wegens een handsbal. Vlak voor tijd kreeg Cornell Balk nog de mogelijkheid om OWIOS de 3 punten te bezorgen, maar hij ging daar te slordig mee om. 

Ruim in blessuretijd kwam OWIOS nog goed weg. Een scrimmage op de doellijn werd met kunst en vliegwerk door Arjan Boon en doelman Jacco van Olst tegengehouden en zo eindigde de enerverende wedstrijd in 1-1 en vielen veel spelers uitgeput in het gras.

Komende zaterdag speelt OWIOS wederom een uitwedstrijd tegen FC Horst. Deze wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld begint om 14.30 uur.

Opstelling: Van Olst, Boer, M. Hoogland ©, Hop, Boon, Van ’t Hul, A. Hoogland(46. Van Haagen), Hamelink, Van ’t Oever, Balk, Schut (57. Eleveld)Scoreverloop:’04 – 1-0 Danny Meerman’64 – 1-1 Robin Hop

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie