Afbeelding
Shutterstock

Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof

Voetbal

De kop is er af met gelijk al enkele opvallende uitslagen. Neem nu ’t Harde dat er in Garderen bij Veluwe Boys vier in jast. De verjonging – drie spelers onder de 19 jaar in de basis – pakt goed uit. Maar heel fraai ook is de wijze waarop OWIOS zichzelf overwint en AGOVV met een nederlaag naar Apeldoorn terug stuurt. WHC doet z’n plicht in en tegen Noordscheschut met een verdiende overwinning. 

Dick van der Veen

VSCO61 maakt weliswaar twee keer bij Be Quick 28, maar krijgt wel vijf treffers om de oren. In de eerste klasse west 1 maakt Nunspeet tegen De Meern een valse stat. Naast een nipte nederlaag ook nog een rode kaart en dat had blauw en geel zich ongetwijfeld anders voorgesteld.

In de streekderby tussen Elspeet en de Elburger Sportclub trekken de bezoekers aan het langste eind. Hulshorst ondervindt dat het een klasse lager ook niet vanzelf gaat. De 4-1 nederlaag tegen VEVO in Veessen komt ongetwijfeld hard aan. Verdienstelijk daarentegen is de remise van Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek tegen ZVV uit Apeldoorn.

Vriendelijk verzoek aan de tien verenigingen om hun doelpuntenmakers door te geven via persburo.veen@planet.nl Vooral bij uitwedstrijden ontbreken vaak de prijsschutters.

Het komend weekend levert waarschijnlijk meer duidelijkheid op wat de sterkte van de clubs is. WHC moet daarvan een bewijs leveren thuis tegen SVI. OWIOS bezoekt DESZ dat de eerste wedstrijd nipt verloor. ’t Harde moet in staat worden geacht om thuis met Prins Bernhard af te rekenen en daarmee de eerste zes punten binnen te hengelen.Nunspeet zal zich willen herstellen, maar moet dan wel in de beste vorm naar Argon afreizen. Dat is de koploper na het openingsweekend. VSCO61 heeft in Oosterwolde ook al een tegenstander van formaat in WVF, een ploeg waarmee het goede betrekkingenonderhoudt, maar dat geldt nu even niet. 

ESC staat ook gelijk voor een krachtproef thuis tegen lijstaanvoerder VVOP uit Voorthuizen. Elspeet speelt opnieuw een streekderby, nu thuis tegen DSV61 in Doornspijk. Dit zijn altijd wedstrijden op zich.

Noord Veluwe Boys zal de goede start een vervolg willen geven bij het zwakke EZC84 in Epe. Hulshorst moet alle zeilen bijzetten tegen BAS, een tegenstander waarmee het vorig seizoen flink in de clinch lag. Hoe dan ook: de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie staan opgepoetst.

Aanvallend 1.’t Harde 4 doelpunten, 2. OWIOS 3, 3. WHC, VSCO61 en Noord Veluwe Boys 2, 6. ESC,DSV61, Hulshorst en Nunspeet 1, 10. Elspeet 0.

Verdedigend 1. WHC en ESC 0 tegentreffers, 3. OWIOS, Elspeet en DSV61 1, 6. ’t Harde, Noord Veluwe Boys en Nunspeet 2, 9. Hulshorst 4, 10. VSCO61 5.

In de rubriek topscorer een reeks spelers met één goal. Hier komen we in een iets later stadium mee wanneer de verschillen zich aftekenen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 3 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 7 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 9 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 12 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 12 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 14 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 14 uur geleden