Duim omhoog bij aanvoerder Marco Hoogland.
Duim omhoog bij aanvoerder Marco Hoogland. Dick van der Veen

Vechtmachine OWIOS sloopt AGOVV

Voetbal

Na een eerste helft waarin een beter voetballend AGOVV flink onder druk zet en een vroege treffer vroeg in de tweede omloop van uitblinker Steven van Es zie je sombere gezichten bij de supporters van OWIOS. Maar de vechtmachine van De Bovenmolen heeft het woord opgeven niet in de vocabulaire staan. Integendeel, de mouwen worden opgestroopt en uiteindelijk stapt de formatie met een 3-1 zege van de mat.

Dick van der Veen

Mede het gevolg van de omzettingen in de rust. AGOVV domineert met een mannetje meer op het middenveld waarin het in Van Es en Ekegaya sterke troeven heeft. “We stappen af van het 4-3-3 systeem, schuiven Dennis de Boer een linie door en dat loont zich. We lopen voor elkaar door het vuur, hebben een prima conditie en daar weet AGOVV zich geen raad mee. Het zakt conditioneel door de bodem”, zegt aanvoerder Marco Hoogland, die centraal achterin het verlengstuk in het veld is van trainer Bulent Akar. 

Die voert op zijn beurt als excuus voor de tegenstander aan dat het enkele belangrijke krachten mist. Tot ergernis van de Apeldoornse elftalleider die op zaterdagochtend van doelman én rechtsback te horen krijgt dat ze corona hebben opgelopen, nadat hij eerder de mare van zijn spits moet slikken dat hij vakantie gaat houden in Oostenrijk. Dat, gevoegd bij ook nog twee zware blessures, mist de uitwerking niet.

Ook niet bij deze elftalleider die van de weeromstuit vergeet de opstelling door te geven. De zorg bij hem slaat om als hij ziet dat zijn jongens voetballend de bovenliggende partij zijn en alleen vergeten om dat in de score tot uitdrukking te brengen. Boven deze wedstrijd hangt voor de Apeldoorners het spook van de degradatiewedstrijd enkele jaren geleden, waarin OWIOS hen uit de tweede klasse knikkert. Het leidt tot een aantal irritaties waarmee de jonge veelbelovende arbiter uit Kootwijkerbroek wel raad weet. Hij geeft ze de keus zo door te gaan met op z’n minst een achttal kaarten aan de broek of zich op het voetbal te concentreren. Ze kiezen wijs genoeg voor het laatste.

De omzetting bij OWIOS vergt enige aanpassing. Dat buit Steven Es handig uit met een geplaatste kopbal.  Als het dan eenmaal staat en het karakterteam uit Oldebroek op stoom komt is er geen houden meer aan. Het is een verdienste vooral van junior Jasper Schut, die na rust Iwan Eleveld vervangt, die deze middag de energie mist en zelf op een wissel aandringt. 

“Hij is een paar kilo kwijt geraakt, speelde in de voorbereiding al goed, maar je moet hem niet te snel voor de leeuwen gooien”, weet zijn trainer. Schut brengt Cornell Balk in stelling voor de 1-1 en als AGOVV het niet meer kan bijbenen delen Corne Hamelink en genoemde Schut de genadestoten uit. “Deze zege smaakt naar meer.  AGOVV zal menig tegenstander verrassen, zeker als hun sfeermakers er weer bij zijn”, luidt de slotconclusie van Hoogland.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanmelden voor Kunstroute Noordwest Veluwe 2023 19 uur geleden
Afbeelding
Volop werkzaamheden bij Gelderse Sluis in Noordeinde gisteren
Afbeelding
Mannengroep HENOCH al wandelend in gesprek: 'Er ontstaan zelfs vriendschappen' 8 feb, 08:02
Afbeelding
Baby van de week: James 7 feb, 15:46
Afbeelding
Training van Centrum Jeugd en Gezin: 'Alles is anders voor kinderen' 7 feb, 15:02
Afbeelding
Uw grijze afvalcontainer minder vaak aan de weg? 7 feb, 11:26
Afbeelding
Leerlingen bakken en verkopen taarten voor Stichting Nikai 4 Life 7 feb, 09:10