Voorzitter Ben Schreurs is blij met competitie indeling.
Voorzitter Ben Schreurs is blij met competitie indeling. Dick van der Veen

VSCO61: acht nieuwe tegenstanders én een hypermoderne grasmaaier in seizoen 2022-2023

Voetbal

OOSTERWOLDE  Acht nieuwe tegenstanders in het seizoen 2022-2023 ziet voorzitter Ben Schreurs van VSCO61 als een interessante uitdaging. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft de KNVB als aftrap van de eerste bekerronde op zaterdag 3 september OWIOS gevraagd om naar sportpark De Heughte te komen.

VSCO stelde zich in het afgelopen seizoen twee weken voor het einde van de competitie veilig. Geen reden voor Ben om opgewonden van te raken. ,,Ik herinner me de situatie van enkele jaren geleden toen we remiseerden met OWIOS en op het nippertje beide het verblijf in de tweede klasse verlengden. Voor een vereniging die de beurs gesloten houdt is de tweede klas in het amateurvoetbal het hoogst bereikbare, met incidenteel een getalenteerde lichting die een trede hoger op de ladder komt. Zo’n lichting hebben de kanaries momenteel niet.

Ben: ,,Django van der Lande komt over van Zwart Wit Harderwijk. Hij is kandidaat om onze legendarische doelman Arjan ten Klooster op te volgen. Jammer genoeg kan het niet tot een tweegevecht met Corné van de Braake komen, die opnieuw zwaar geblesseerd is geraakt. Verder is Arjan van ’t Ende van WHC overgekomen…

Die leunde daar tegen de selectie aan. Enkele spelers uit het tweede hebben al aan de eerste selectie mogen ruiken en die krijgen de kans om door te groeien. We kijken met genoegen terug naar de reeks wedstrijden net voor en net na de winterstop, waarin we boven verwachting presteerden. Het is de vraag hoe het daarna zo de verkeerde kant uit kon gaan. Wellicht heeft het spelen van meer wedstrijden in korte tijd met als gevolg een reeks blessures daar mee te maken.”

Minder verre reizen

,,Dat juichen we toe. Je was als bestuur een halve dag met de bus onderweg. Nu zijn de twee uitwedstrijden naar Lelystad de verste. Het is leuk om zoveel nieuwe tegenstanders te ontmoeten. AGOVV en Hatto Heim als promovendi; vijf keer de IJssel over. Na een reeks van jaren weer een sportief robbertje vechten tegen DESZ uit Zwartsluis. Stephan Nuesink staat voor het vierde seizoen als hoofdtrainer voor de groep. De selectie heeft er hard voor geknokt; de juiste mentale instelling getoond. Die drive hebben we nodig om in deze klasse te overleven.”

Nu dus drie gemeentelijke derby’s tegen OWIOS. ,,Ja, dat is bijzonder. Op 10 september voor de beker naar Nunspeet, met Lukas Hoekman als trainer die ook bij ons actief was en met Dominique van de Grift, die bij ons speelde als tegenstander, en 17 september thuis tegen de nieuwe eersteklasser Epe. We beginnen met oefenwedstrijden tegen Swift en ASC62 Dalfsen. Daarna ons eigen Berend Elzerman toernooi. De training begint zo ongeveer tegen deze tijd al weer.”

Er is altijd reuring bij VSCO ,,Ja, hier zitten we niet stil. Op 12 augustus komt Bas Nijhuis. De flamboyante scheidsrechter uit het betaalde voetbal de aanbieding van de nieuwe presentatiegids opleuken. Onze trainer voert dan ook het woord.”

De presentatiegidsen van VSCO behoren al jaren tot de allerbeste van Nederland. Schreurs: ,,Ja, we hebben voortreffelijke commissieleden die daar een pluim voor verdienen. En laten we nu juist één bestuursvacature hebben in de sfeer van de public relations. Dat gaat vast goed komen hoor.”

Hij besluit met een primeur. ,,We krijgen de primeur van een computer gestuurde grasmaaier. Die kan zelfs in de nacht aan het werk.”

De deels ook hybride velden liggen er prachtig bij. VSCO is er helemaal klaar voor.

advertentie
advertentie
>
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Wereldkampioen BMX met twee zware blessures 5 aug, 14:13
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:46
Afbeelding
Provincie Gelderland waarschuwt voor steile bodems in zwemlocaties 4 aug, 10:27
Afbeelding
Provincie waarschuwt voor steile zwemoevers 4 aug, 10:19
Afbeelding
Gait van de Renderklippen - Zundagse grei 4 aug, 07:46
Afbeelding
Voedselbank steunt Oekraïne, maar ‘extra hulp levert tekorten op’ 4 aug, 07:40