Afbeelding
Shutterstock

OWIOS speelt gelijk tegen ‘s Heerenbroek

5 mei 2024 om 19:39 Voetbal

De wedstrijd in ’s-Heerenbroek eindigde voor OWIOS in een 0-0 gelijkspel. Aan het eind van de wedstrijd werden de ruimtes groter en was het wachten op een doelpunt. Deze viel niet waardoor beide ploegen slechts 1 punt konden toevoegen aan hun totaal.

Onder prima weersomstandigheden werd er in ’s-Heerenbroek gevoetbald. Hetveld lag er prima bij, maal beide ploegen hadden last dat de bal stroef rolde overhet veld. ’s-Heerenbroek wilde gelijk het verschil maken en kwam in de eerste minuten al twee keer gevaarlijk voor keeper Herold Ponstein. Na 5 minuten had Cornell Balk OWIOS op voorsprong kunnen zetten. Een verkeerde pass viel pardoes in de voeten van Cornell Balk en alleen voor de keeper schoot hij op de voeten van de verbouwereerde doelman. Langzaam kreeg OWIOS wat meer grip op de wedstrijd en kon ’s-Heerenbroek meer terugdringen op eigen helft. Maar tot grote kansen kwam OWIOS niet. Na een half uur spelen pakte Ponstein nog een kopbal.Na rust golfde het spel op-en-neer. Jasper Schut testte eerst de keepers kwaliteiten van de keeper en daarna kwamen de betere mogelijkheden voor ’s-Heerenbroek.

Marco Hoogland haalde een bal van de doellijn en even later was Herold Ponstein heer en meester als de spits alleen voor het opduikt. Nadat een teruggelegde bal naast geschoten was, raakte de pijp langzaam leeg bij ’s-Heerenbroek en kreeg OWIOS de overhand. Onder aanvoering van de goed ingevallen Erik van Haagen werd ’s-Heerenbroek teruggedrongen. Met een individuele actie werd de bal teruggelegd op Dennis de Boer, maar zijn harde inzet ging via de rug van een verdediger over. Met een individuele actie schoot Jasper Schut net langs de verkeerde kant van de paal. In de blessuretijd dacht OWIOS nog geniepig de overwinning binnen te halen. Een mooie steekpass van Dennis de Boer kon net niet met de punt van de schoen door Corné Hamelink langs de inglijdende doelman geschoten worden. De prima fluitende scheidsrechter Groenhuijsen floot daarna af voor de wedstrijd. Waarschijnlijk een terechte uitslag al zullen beide ploegen ook denken dat er een overwinning ingezeten zou hebben. Door het verlies van ZAC stijgt OWIOS toch een plekje op de ranglijst.Volgende week zaterdag strijdt OWIOS in een rechtstreeks duel om plek 3 tegen ZAC.

Met nog 3 wedstrijden te gaan, heeft OWIOS een punt voorsprong op ZAC.De aftrap op sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur.
Opstelling: Ponstein, De Boer, M. Hoogland ©, Hop (46. Van Haagen), Boon, A.Hoogland (70. Jonker), De Vries, Bastiaan, Balk, Schut, Hamelink