Selectie Bakkerij Jonker - Blauw Wit H1
Selectie Bakkerij Jonker - Blauw Wit H1 Herman van der Wal

Bakkerij Jonker - Blauw Wit boekt gemakkelijke overwinning op TweeVV

5 februari 2023 om 13:47 Sport Deel je nieuws

De thuiswedstrijd tegen TweeVV is een gemakkelijke prooi geworden voor Bakkerij Jonker - Blauw Wit. De Oldebroeker volleyballers hadden weinig te duchten van de gasten uit Ede. De setstanden onderstreepten dat. Via 25-12, 25-15, 25-16, 25-18 werd er een klinkende 4-0 overwinning geboekt.

De Edenaren mochten dan geplaagd worden met griep binnen de selectie, het was vooral het spel van Blauw Wit waar na afloop over gesproken werd. De mannen speelden erg solide en gaven TweeVV weinig kans. Enkel in de vierde set begon Blauw Wit wat stroef, maar dat werd snel rechtgezet. Libero André Polinder had samen met Tom de Vries de passing prima op orde. Daardoor kon spelverdeler Reinier Boerendans zijn aanvallers naar hartenlust bedienen en met name Laurence Eibrink en Reinold Schoonhoven hamerden de punten binnen. De side-out aan Oldebroekse zijde was ijzersterk en dat samen met een flinke servicedruk en sterk blokkeringswerk van Daniël van de Weg en Geert Spijkerboer waren de ingrediënten voor een soevereine 4-0 overwinning. Voor coach Felix Lopez was er vervolgens ook nog ruimte om Jordi van Beek, Rafael Blaas, Sander Puttenstein en de pas 15-jarige Matthias van der Graaf binnen de lijnen te brengen.

Coach Felix Lopez was na afloop dan ook zeer te spreken over het resultaat en de ontwikkeling van zijn team: “Deze wedstrijd laat goed zien dat we individueel en als team ontwikkelen en grote stappen aan het zetten zijn. Ook de jonge talenten grijpen hun kans. Het spel wordt steeds beter en vandaag kwam dat goed tot uiting.” 

Blauw Wit schrijft dus 5 punten bij en daarmee verstevigen de mannen de vierde plek in de 3e divisie. De Oldebroekers zijn bezig aan een prima seizoen en strijden nog mee op meerdere fronten. Er kan zeker nog omhoog gekeken worden naar de top van de ranglijst en ook staan de mannen nog in de kwartfinale van de beker (dinsdag 21 februari tegen Woudenberg). De laatste keer dat Blauw Wit dat wist te bereiken, is al weer 10 jaar geleden in 2013. Maar eerst staat komende zaterdag in Nijmegen de competitiewedstrijd tegen Pegasus te wachten, de nummer 10 op de ranglijst. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen, maar toen had Blauw Wit een flinke kluif aan de Nijmegenaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie