Leren schaken in Elburg. Foto: Shutterstock
Leren schaken in Elburg. Foto: Shutterstock Shutterstock

Schaakclub Caïssa in Elburg is weer aan zet

18 september 2023 om 12:05 Overig

Op de 51e Algemene Vergadering van schaakvereniging Caïssa Elburg zijn de leden akkoord gegaan met het Schoolschaakplan 2024. Door samenwerking met stichting WIEL Elburg is het mogelijk om een aanbod te doen aan twee of maximaal drie scholen voor gratis schaakles op de deelnemende scholen. 

Scholen worden hiervoor binnenkort uitgenodigd voor deelname. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde schaaktrainer en ervaren schakers. Er liggen maximaal veertig schaakpakketten klaar om gratis te worden uitgedeeld aan de leerlingen. Het is de bedoeling dat per school er gedurende zes weken in blokken van twee uur gratis schaakles wordt gegeven op de scholen. In het pakket zit het lesboek voor iedere leerling van Karel van Delft uit Apeldoorn. Iedere leerling krijgt na afloop van de lessen het schaakbord en schaakstukken cadeau. 

De school krijgt een lesboek om leerkrachten te ondersteunen bij hun schaaklessen op school. Inmiddels is schaken voor de jeugd vanaf zes jaar opgestart en kan men zich nog aanmelden voor schaakles en schaakspel op donderdag in ‘t Huiken, te beginnen op 21 september. Info: willemvanderhulst137@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie