Afbeelding

KV Elburg wint lastige uitwedstrijd tegen Emmeloord

26 maart 2023 om 15:45 Korfbal

Met nog twee wedstrijden te spelen en even zoveel punten voorsprong op nummer twee Joure moest Korfbalvereniging Elburg aantreden in en tegen Emmeloord. In de wetenschap dat concurrent Joure eerder op de middag had gewonnen, wist Elburg wat het te doen stond, er moest gewonnen worden om de voorsprong te behouden.

De wedstrijd begon moeizaam aan de kant van Elburg, Emmeloord kwam al snel op een 3-0 voorsprong en Elburg kon lange tijd het gat niet dichten. Na rust bleef Elburg in het spoor van Emmeloord, maar de achterstand ombuigen in een voorsprong zat er niet in. Coach Jackie de Vries bracht een kwartier voor tijd invallers Twan Westand, Kees Magré en uitblinkster Noah de Jong in het veld en met nog  vijf minuten op de klok wist Elburg eindelijk de voorsprong te pakken. Na een rumoerige en spannende slotfase wist Elburg uiteindelijk te winnen met 21-23.

Volgende week gaan Elburg en Joure, die beiden al gepromoveerd zijn naar de eerste klasse, in een onderling duel uitmaken wie er kampioen wordt. Elburg heeft twee punten meer dan Joure, het duel in Friesland eindigde eerder dit jaar in een 15-20 overwinning voor Elburg.

Zaterdag treffen KV Elburg en Joure elkaar in ‘t Huiken vanaf 20.50 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie