Voorzitter Wim Jansen (l.), Henk Kallenkoot (m.) en Guido van Keulen.
Voorzitter Wim Jansen (l.), Henk Kallenkoot (m.) en Guido van Keulen. Lisette Vossebelt

Trainersstaf Rood-Wit op sterkte

Korfbal

Hoofdcoach Guido van Keulen tekent bij

WEZEP Hoofdcoach Guido van Keulen van korfbalvereniging Rood-Wit heeft op 18 juni zijn handtekening gezet voor een tweede seizoen. Nieuwkomer Henk Kallenkoot uit Rutten neemt het tweede team onder zijn hoede. Hij neemt daarmee het stokje over van clubman Harold Nagel die aan de slag gaat bij de A-junioren. De technische staf wordt gecompleteerd met Lisette van ’t Hul als assistent-coach. 

Voor het eerste team van Rood-Wit was het een wisselend seizoen. Hoogtepunt was de zaalpromotie naar de eerste klasse. Op het veld ging het minder, maar ondanks dat is het team van Guido van Keulen er wel in geslaagd zich te handhaven in de tweede klasse.  Het tweede team is naar de derde klasse van de veldcompetitie gedegradeerd. 

AMBITIES Na het tekenen  werd vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen en de ambities uitgesproken. Voor het team van Guido van Keulen moet in de tweede klasse veldcompetitie meegedraaid gaan worden met de bovenste plekken. Als nieuwkomer in de eerste klasse zaalcompetitie zijn de verwachtingen minder hoog. Het zal al een hele prestatie zijn als handhaving afgedwongen kan worden. 

ERVARING Henk Kallenkoot neemt zijn ervaring als hoofdtrainer bij KV Emmeloord en KV De Waterpoort uit Sneek mee bij zijn nieuwe klus. Doelstelling voor het tweede team is duidelijk. Na het iet wat teleurstellend seizoen moet er weer aansluiting gevonden worden. Op het veld wordt er geprobeerd terug te keren naar de tweede klasse. In de zaal is kampioen worden wellicht wat te hoog gegrepen, maar meedraaien met de bovenste plekken moet tot de mogelijkheden behoren. 

Guido en Henk hebben om hun doelstellingen te halen een brede en sterke selectie tot hun beschikking. Misschien wel een van de sterkste selecties die Rood-Wit in jaren voortgebracht heeft. Het is een goede mix van huidige spelers, aangevuld met een aantal talentvolle A-junioren en drie ervaren dames die na hun zwangerschapsverlof volledig terugkeren in de selectie. 

advertentie
advertentie
>
Afbeelding
Wereldkampioen BMX met twee zware blessures 5 aug, 14:13
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:46
Afbeelding
Provincie Gelderland waarschuwt voor steile bodems in zwemlocaties 4 aug, 10:27
Afbeelding
Provincie waarschuwt voor steile zwemoevers 4 aug, 10:19
Afbeelding
Gait van de Renderklippen - Zundagse grei 4 aug, 07:46
Afbeelding
Voedselbank steunt Oekraïne, maar ‘extra hulp levert tekorten op’ 4 aug, 07:40
Afbeelding
Voedselbank steunt Oekraïne, maar éxtra hulp levert tekorten op’ 4 aug, 07:38