Afbeelding
Rood-Wit

Knappe overwinning korfballers Rood-Wit

18 oktober 2021 om 15:31 Korfbal

WEZEP - Korfbalvereniging Rood-Wit heeft zaterdag 16 oktober een knappe overwinning geboekt op Sparta Nijkerk. De thuisploeg keek gedurende de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan maar wist in de laatste twee minuten de winst binnen te slepen.

Sparta Nijkerk stond vooraf aan de wedstrijd een punt voor op Rood-Wit op de vierde plaats in de poule. De afgelopen twee wedstrijden konden ze niet winnend afsluiten. Rood-Wit daarin tegen verloor twee weken geleden van Exakwa maar speelde goed en vorige week zette ze met een ware doelpuntenfestijn het nog puntloze Emmeloord opzij. Er lagen dus kansen voor de ploeg van Guido van Keulen tegen dit aanvallend ingestelde Sparta.

De uitploeg begon sterk aan de wedstrijd, waarin Rood-Wit goed mee kon komen met de scores. Na twintig minuten spelen had Sparta een gaatje geslagen van vier doelpunten. Rood-Wit kon voor rust nog wel wat terug doen door de ruststand op 7 – 9 te zetten.

Begin tweede helft leek het of Rood-Wit de wedstrijd uit handen gaf, Sparta scoorde makkelijker en het gat van zes doelpunten was wel erg groot geworden. Toch kon de thuisploeg zich herpakken en langzaam maar zeker dichterbij komen. Tot een gelijkmaker kwam het echter driemaal niet. Het duurde vervolgens tot de 28e minuut toen Corine met een knappe actie onder de korf haar kans benutte en de stand op 18 – 18 bracht. Sparta kon in de daarop volgende aanval een kans creëren maar de korf werd niet gevonden. Het was de thuisploeg die nog een laatste aanval mocht opzetten.Pepijn wist uit een vrije bal de winnende te maken en zette daarmee de eindstand van 19 – 18 op het scorebord.  De ontlading en vreugde was groot en de derde helft kon beginnen.

Rood-Wit staat met deze overwinning op de vierde plaats in de poule. De nummer drie: KVZ, kwam niet in actie. Exakwa en HHV, de nummers een en twee, wisten beide hun wedstrijd te winnen. 

Het tweede team van Rood-Wit van Harold Nagel heeft nipt verloren van het tweede van Sparta Nijkerk met 11 tegen 12.Doelpunten: Nikay van Keulen 6x, Pepijn Smit 4x, David André 2x, Matthijs Pauw 2x, Moniek van Renselaar 2x, Jolien van Renselaar 1x, Laura Wittingen 1x, Corine André (c) 1x.

Stand in tweede klasse-2C: 1. Exakwa 6-11, 2. KVZ 6-9, 3. HHV 5-7, 4. Rood-Wit 6-7, 5. Sparta Nijkerk 6-6, 6.Regio’72 6-4, 7. Trianta 6-2 en 8. Emmeloord 5-0.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie