Scheidsrechter Brendan Hooijer werd bij Rood-Wit in zonnetje gezet in het kader van de 'Week van de Scheidsrechter'
Scheidsrechter Brendan Hooijer werd bij Rood-Wit in zonnetje gezet in het kader van de 'Week van de Scheidsrechter' Jorrit Ramaker

Rood-Wit speelt gelijk tegen KVZ

27 september 2021 om 15:44 Korfbal

WEZEP - In de Week van de Scheidsrechter speelde Rood-Wit zaterdag 25 september in een spannende thuiswedstrijd gelijk tegen KVZ uit Zutphen. Voor aanvang hadden beide ploegen eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Toch begon KVZ als favoriet aan de wedstrijd. 

De thuisploeg moest wennen aan het goed verdedigende spel van KVZ en had daardoor moeite om kansen te creëren en doelpunten te maken. KVZ daarentegen creëerde met hun snelle aanvallen wel meer kansen, alleen stond hun vizier niet op scherp. Na 15 minuten korfballen stond er echter wel een stand van 0 - 2 op het scorebord. Na de eerste vakwissel kwam Rood-Wit beter in de wedstrijd en scoorde met een aantal mooie aanvallen achtereenvolgens vijf doelpunten. KVZ kon in de laatste minuut voor de rust nog een doelpunt maken. Ruststand 5 - 3.

Rood-Wit begon niet goed aan de tweede helft waardoor KVZ weer op voorsprong kon komen. Sietske zette vervolgens de stand op 6 - 6. Vervolgens ging het spel gelijk op. Nikay en Pepijns scoorden voor de thuisploeg. Met nog 10 minuten te spelen was het 8 - 8. 

Met meerdere aanvallende wissels was de intentie van coach Guido van Keulen duidelijk, vandaag kon er gewonnen worden. Doelpunten werden gemaakt door Nikay en Eva zette de stand op 10 - 10. KVZ kwam niet veel later toch weer op voorsprong. Met nog een aantal seconden te spelen wist Pepijn, via een strafworp, er een verdiend gelijkspel uit te halen. De eindstand 11 - 11. 

Was het een goede wedstrijd? Nee, zeker niet altijd. Het was vooral een spannende wedstrijd. KVZ kwam voor de winst naar Wezep, maar Rood-Wit heeft uiteindelijk een punt gewonnen.

Volgende week belooft weer een mooie thuiswedstrijd te worden. Dan komt Exakwa uit Lelystad op bezoek. De huidige nummer 1 in de poule. Doelpunten: Pepijn Smit 5x, Nikay van Keulen 3x, Jolien van Renselaar 1x, Sietske Bergsma 1x, Eva Groeneveld (c) 1x.

Stand in 2e klasse-2c: 1. Exakwa 3-6, 2. Sparta Nijkerk 3-6, 3. HHV 3-4, 4. KVZ 3-3, 5. Rood-Wit 3-3, 6. Regio’72 3-2, 7. Emmeloord 3-0 en 8. Trianta 3-0.

(Verslag: Jorrit Ramaker)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie