Afbeelding
Foto: Rood-Wit

Duur puntenverlies Rood-Wit in Hollandscheveld

20 september 2021 om 01:09 Korfbal

WEZEP - Zaterdag 18 september reisden de ‘Roodwitters’ af naar het Drentse dorp Hollandscheveld om te korfballen tegen HHV. Een tegenstander die de eerste competitiewedstrijd had verloren. Door de goede competitiestart van Rood-Wit begon de uitploeg met veel vertrouwen aan de wedstrijd.

Rood-Wit begon aardig en met doelpunten van Jolien, Pepijn en Sietske stond er na vijf minuten korfballen een stand van 1 tegen 3 op het scorebord. Daarna werd het spel minder en door persoonlijke fouten kon de thuisploeg profiteren. HHV kwam na 20 minuten langszij en op een voorsprong van 6 tegen 3. Als antwoord kwam Rood-Wit met doelpunten van Matthijs, Pepijn en Nikay weer op een voorsprong: 6 tegen 7. Later zou blijken dat dit de laatste voorsprong was voor de Wezepers in deze wedstrijd. HHV in de laatste vijf minuten van de eerste helft nog drie keer scoren. De ruststand was 9 – 7.

Na de thee werd het spel voor Rood-Wit er niet beter op. HHV kon de score uitbouwen naar 15 – 10. Er waren doelpunten van Matthijs en Moniek. Langzaam maar zeker werd het geloof in een goede afloop minder. Het vertrouwen van de spelers werd ingeruild voor een gelaten sfeer en de fouten stapelden zich op. Na een kleine opleving met doelpunten van Nikay en Eva stond het rond de 50ste minuut 17 tegen 14. 

In het laatste deel van de wedstrijd wisten alleen Corine en Pepijn nog de korf te vinden. De eindstand 20 – 16. HHV speelde een solide wedstrijd en was de terechte winnaar. Toch had er veel meer ingezeten voor Rood-Wit, aldus coach Guido van Keulen. ,,Komende dinsdag gaan we de wedstrijd evalueren en de pijnpunten aanstippen. We hadden onszelf een goede dienst kunnen bewijzen in aanloop naar de komende twee thuiswedstrijden tegen het sterker geachte Exakwa uit Lelystad en KVZ uit Zutphen”.

Doelpuntenmakers: Nikay van Keulen 4x, Pepijn Smit 4x, Matthijs Pauw 3x, Jolien van Renselaar 1x, Moniekvan Renselaar 1x, Corine André 1x, Eva Groeneveld-Kwakkel (c) 1x en Sietske Bergsma 1x.

De stand in 2de klasse-2c: 1. Sparta Nijkerk 2-4, 2. Exakwa 2-4, 3. KVZ 2-2, 4. HHV 2-2, 5. Rood-Wit 2-2, 6.Regio’72 2-2, 7. Emmeloord 2-0 en 8. Thrianta 2-0.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie