Rood-Wit heeft moeite om kansen te creëren
Rood-Wit heeft moeite om kansen te creëren Jorrit Ramaker

Korfballers van Rood-Wit weer met beide benen op de grond na verlies op HHV

Sport Deel je nieuws

Wezep – Na een korte voorbereiding van een kleine week is afgelopen zaterdag de veldcompetitie weer van start gegaan, met voor Rood-Wit een thuiswedstrijd tegen HHV uit Hollandscheveld. Na de zaalpromotie van vorige week was de jubelstemming snel verdwenen. Coach Guido van Keulen had na afloop weinig woorden nodig om deze wedstrijd te analyseren “we speelden inspiratieloos”.

In een gelijk opgaande wedstrijd werd al snel duidelijk dat het een lastige middag ging worden voor Rood-Wit. Anders dan in de zaal was het vandaag hard werken om überhaupt kansen te creëren. Het ontbrak de roodwitters aan inzet en de wil om vandaag te winnen. Ook speelde de ploeg bij vlagen slordig met veel balverlies. Een van de weinig spelers die een voldoende scoorde was Sietske Bergsma, die met haar inzet nog de nodige ballen veroverde op haar tegenstander.

HHV kon door een sterke rebound hun aanvallen langer in leven houden en konden hiermee meer kansen creëren. Tegen het einde van de tweede helft kon de uitploeg afstand nemen van Rood-Wit en uiteindelijk de eindstand van 13 – 18 op het scorebord zetten. HHV klimt met deze overwinning knap naar de derde plaats in poule 2C.

De komende twee zaterdagen zijn er geen wedstrijden voor Rood-Wit. Daarna volgen twee zware uitwedstrijden tegen de twee koplopers KVZ uit Zutphen en Exakwa uit Lelystad. Rood-Wit staat na 9 speelrondes nog maar drie punten boven de degradatiestreep. Op voorhand zullen de punten behaald moeten worden tegen Emmeloord en Regio’72. Ook tegen Sparta Nijkerk liggen er genoeg kansen voor de overwinning. Ook kan Rood-Wit nog naar boven kijken. KVZ en Exakwa lijken met 5 en 4 punten verschil onbereikbaar geworden. HHV de nummer 3 staat daarin tegen slechts twee punten boven Rood-Wit.

Doelpunten: Nikay van Keulen 3x, Marijke Ramaker 2x, Jolien van Renselaar 2x, Sietske Bergsma 2x, Pepijn Smit 2x, Matthijs Pauw 2x

Stand 2e klasse-2C: 1. KVZ 9-14, 2. Exakwa 9-13, 3. HHV 9-11, 4. Sparta Nijkerk 9-10, 5. Regio’72 9-9, 6. Rood-Wit 9-9, 7. Thrianta 9-6, 8. Emmeloord 9-0.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 2 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 6 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 7 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 11 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 13 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 13 uur geleden