Mediamoment bij overhandiging petitie
Mediamoment bij overhandiging petitie Tom de Nooijer

CVO overhandigt honderden handtekeningen voor een veilige Zuiderzeestraatweg

Overig Deel je nieuws

Afgelopen woensdag was er bezoek vanuit Oldebroek in het Gelderse provinciehuis, in Arnhem. De lokale christelijke partij van Oldebroek, het Christelijk Verbond Oldebroek (CVO), overhandigde in totaal 575 handtekeningen aan de Provinciale Statenleden tijdens een officieel en openbaar moment. De petitie ‘maak de Zuiderzeestraatweg veilig’ roept de Statenleden op om niet pas, volgens het reguliere traject, rond 2030 de weg te herzien, maar hier op korte termijn al mee aan de slag te gaan. De weg is onveilig en er gebeuren helaas veel te veel ongelukken, aldus CVO. Uit gegevens van ViaStat blijkt dat er op deze weg, alleen al tussen het stuk van Elburg en Wezep, tussen 2014 en 2021 in totaal 900 ongevallen zijn geweest, 169 mensen gewond zijn geraakt, 123 mensen in het ziekenhuis zijn beland en 6 mensen zijn overleden. Het veilig maken van deze weg kan daarom niet meer jarenlang worden uitgesteld.

Oplossingen

Tijdens het officiële moment werd de initiatiefnemer in de gelegenheid gesteld om 5 minuten de petitie toe te lichten. Tom de Nooijer (CVO): ‘de oplossingen voor deze weg zijn er al! In een enquête vanuit de gemeente Oldebroek aan de omwonenden van deze weg, zijn goede oplossingen aangegeven: meer zebrapaden, snelheid omlaag en een betere weginrichting, met onder meer een rijbaanscheiding. Ga daarmee aan de gang!

Resultaat

De Statenleden werden na het pleidooi in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan De Nooijer. Dit werd veelvuldig gedaan. Uit de vragen werd duidelijk dat veel Statenleden welwillend waren om hiermee aan de slag te gaan. Er werd gezocht naar aanknopingspunten, om zogenoemde ‘quick wins’ snel te kunnen implementeren.

Een dag na de overhandiging, werd aan het grote publiek bekend dat de provincie een zogeheten ‘initiatiefonderzoek’ naar deze weg gaat starten. Dit houdt in dat de onveilige situaties geïnventariseerd gaan worden en er vervolgens gekeken gaat worden naar mogelijke oplossingen. De maandenlange bemoeienis van CVO met de Zuiderzeestraatweg, met de media-aandacht die hierop volgde voor deze problematiek, werpt zijn eerste vruchten af! CVO blijft het vervolg kritisch monitoren, waarbij ook wordt toegezien op een pro-actieve houding van zowel de gemeente Oldebroek als de Provincie Gelderland.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 2 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 5 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 7 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 10 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 11 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 12 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 13 uur geleden