Twan (12) uit Elburg met Patrick Roest
Twan (12) uit Elburg met Patrick Roest M. Schra

Stouwdam Jeugdskeeler Competitie viert 25-jarig jubileum

Overig Deel je nieuws

RIJSSEN – Voor de jeugd van de Stouwdam Skeelercompetitie was het zaterdagmiddag een grote verrassing dat ze oog in oog kwamen te staan met schaatsers Patrick Roest en Stefan Westenbroek. De toppers van Schaatsteam Reggeborgh waren speciaal naar Rijssen gekomen voor de prijsuitreiking.  

Voor Twan (12) uit Elburg was het extra bijzonder dat hij de beker voor zijn derde plek bij de kadetten in ontvangst mocht nemen uit handen van Patrick Roest. De rijder van skeelerclub Oldebroek was altijd al een beetje fan van de allrounder van Reggeborgh. Waarom? “Omdat hij ook van boeren en koeien houdt, net als ik”, vertelt Twan, die later ook boer hoopt te worden. “Maar ook omdat Patrick gewoon normaal is en geen poespas heeft”, voegt Twan eraan toe.

De Reggeborgh schaatsers maakten zaterdag graag tijd vrij om de glimmende bekers aan de jonge winnaars te overhandigen. In Rijssen werd de achtste en laatste wedstrijd van de Stouwdam Skeelercompetitie 2022 gereden. Eerder al werden Wierden, Oldebroek, Staphorst, Nijeveen, Heerde, Genemuiden en Deventer aangedaan. Het was dit jaar voor de 25e keer dat de Stouwdam Competitie werd verreden. Stouwdam Sport maakte in Rijssen bekend dat ze doorgaat als sponsor van de jeugdcompetitie.

advertentie
advertentie
>