Zonnepanelen bij de Borchstee.
Zonnepanelen bij de Borchstee.

Twee Elburgse scholen van Stichting PCPO De Meent gaan over op zonne-energie

19 april 2024 om 10:00 Algemeen

Op PCBS De Parel in ‘t Harde worden op 24 april 82 zonnepanelen feestelijk in gebruik genomen. Hiermee wordt gevierd dat twee basisscholen van Stichting De Meent, te weten PCBS De Parel in ‘t Harde en PCBS De Borchstee in Elburg, voorzien zijn van in totaal 134 zonnepanelen met de hulp van Zowiezon, een samenwerking tussen Eneco en Stichting Schooldakrevolutie. 

Deze panelen op de twee scholen wekken jaarlijks samen ca. 59.000 kWh elektriciteit op. Dit is voldoende om deze scholen van energie te voorzien. Stichting De Meent wil zoveel mogelijk van haar basisscholen voorzien van zonnepanelen om haar scholen te verduurzamen en tegelijkertijd energiekosten te besparen. De scholen ontvingen de Zowiezon Toolbox; een pakket waarin speciaal ontwikkeld lesmateriaal in zit over duurzame energie.

De scholen van Stichting De Meent zijn inmiddels ook terug te vinden op de schooldakkaart (www.schooldakrevolutie.nl/schooldakkaart), de website waar Schooldakrevolutie weergeeft welke scholen in Nederland over zonnepanelen beschikken. 

Geerco André, directeur-bestuurder Stichting De Meent: “We vinden het belangrijk dat we waar mogelijk schoolgebouwen verduurzamen en zo een bijdrage leveren aan de verduurzaming van gebouwen.” Wouter Gaillard, directeur PCBS De Parel: “Dat wij als school datgene zelf in praktijk kunnen brengen wat we de kinderen ook willen leren is een mooi voorbeeld. Zuinig omgaan met ons klimaat en ons steentje bijdragen.” Elsbeth van der Ziel, directeur PCBS De Borchstee: “Naast toekomstgericht onderwijs, investeren wij ook in toekomstgerichte energiebronnen!” 

De missie van Eneco is duurzame energie van iedereen. Stichting Schooldakrevolutie biedt schoolbesturen al jaren kosteloos en onafhankelijk advies over verduurzaming. Het gezamenlijke project Zowiezon stelt sinds maart 2021 kosteloos projectmanagers beschikbaar die zonnedaken daadwerkelijk gaan realiseren. Dit jaar krijgen ongeveer 50 scholen hulp via Zowiezon, waarmee in totaal 100 scholen van zonne-energie zijn voorzien.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie