De rotonde aan de Rondweg / Duurzaamheidsstraat verdwijnt.
De rotonde aan de Rondweg / Duurzaamheidsstraat verdwijnt. Barry Wensink

Werkzaamheden nieuwe afslag A28 gaan binnenkort volgende fase in

27 juni 2023 om 07:40 Algemeen

De volgende fase van de werkzaamheden aan een nieuwe afsluiting van Wezep en het bedrijvenpark op de A28 begint maandag 17 juli. Dat zeggen de betrokkenen; provincie Gelderland, gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O in een brief aan omwonenden. “We sluiten onder andere de Voskuilerdijk af voor doorgaand verkeer. Ook is de A28 bij Wezep in het weekend van 21 tot en met 24 juli dicht.”

Barry Wensink

De nieuwe aansluiting op de A28 moet medio volgend jaar gereed zijn. Tot die tijd zijn er tal van werkzaamheden te verrichten. Het moet er uiteindelijk voor zorgen dat de kern van Wezep ontlast wordt van vrachtverkeer, met als gevolg een grotere verkeersveiligheid, minder CO2 en minder geluid. De aansluiting met bedrijventerrein H2O wordt daarnaast geoptimaliseerd. Dit heeft volgens de betrokkenen een positief effect op de leefbaarheid van de woonkern Wezep en ontwikkeling van H2O. 

Vanaf 17 juli 07.00 uur wordt de Voskuilerdijk afgesloten voor alle weggebruikers. Gemotoriseerd verkeer en fietsers krijgen te maken met een omleiding via de Middeldijk. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. Van vrijdag 21 juli 20.00 uur tot maandag 24 juli 05.00 uur is de A28 bij Wezep, oftewel afrit 17, dicht. “We werken dan dag en nacht aaneengesloten om het oude viaduct volledig af te breken en de liggers voor het nieuwe viaduct te plaatsen”, aldus de provincie. “Er komt een uitkijklocatie nabij de Voskuilerdijk om de sloop van het viaduct en de plaatsing van de liggers te bekijken. Doorgaand verkeer van de A28 wordt omgeleid via de A1 en de A50.” 

Vanaf eind augustus / begin september is de rotonde Rondweg / Duurzaamheidsstraat gedurende zes weken afgesloten. Dat geldt ook voor de kruising Rondweg / Duurzaamheidsstraat die aangepast wordt. Om één en ander zo snel mogelijk te laten verlopen, wordt prioriteit gegeven aan de bouw van het nieuwe viaduct. Fietsers zouden aan het eind van dit jaar weer gebruik moeten kunnen maken van een fietsverbinding over het nieuwe viaduct. Voor gemotoriseerd verkeer is dat eind april 2024. 

Op de A28 geldt bij het nieuwe viaduct tijdelijk een snelheidsbeperking van 90 km/uur. De huidige rotonde Rondweg / Duurzaamheidsstraat wordt verwijderd en er komt een nieuwe rotonde aan de kruising Voskuilerdijk / Duurzaamheidsstraat. 

Kijk voor meer informatie op de website www.gelderland.nl/h2o

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie