Afbeelding

Viattence komt met nieuwe baan: Flexpert

Zorg

Werken in de zorg én moeder zijn? Dan kan. Het combineren van een baan in de zorg met moederschap is niet altijd makkelijk. Vaak kun je niet je eigen uren indelen en is het stressen om alles geregeld te krijgen. Ook zit je met dure opvang. Of je kunt zelfs helemaal niet in de zorg aan de slag, omdat je 24-uursdiensten moet draaien. Het zou toch ideaal zijn wanneer je dichtbij huis kunt werken én onder schooltijd van je kinderen? Als Flexpert bepaal je zelf waar en wanneer je werkt.

Ouderenzorgorganisatie Viattence is gestart met een nieuwe baan, namelijk die van Flexpert. Hierbij bepaal je zelf wanneer en waar je werkt. Vooraf geef je door wanneer je beschikbaar bent en in een app kun je ook zelf je diensten plannen. Ideaal voor jonge vaders en moeders. Maar bijvoorbeeld ook voor scholieren en studenten die een leuke en flexibele bijbaan zoeken. Of schoolverlaters die zoveel mogelijk ervaring op willen doen op verschillende werkplekken. Het werk geeft zoveel rust.

Patricia van Wanrooij woont in Wezep en is alleenstaande moeder van twee kinderen. Op 1 oktober is ze gestart als woonassistent en gastvrouw bij de drie woonzorglocaties van Viattence in Wezep. “Ik heb twintig jaar in een supermarkt gewerkt. Hier vond ik het altijd leuk om een praatje te maken met ouderen. Ook merkte ik dat het hen goed deed. Dit heeft mij doen besluiten om een jaar terug het roer om te gooien en de ouderenzorg in te gaan. Als Flexpert bij Viattence werk ik elke week zestien uur onder schooltijd van mijn kinderen. En in mijn eigen woonplaats. Dit geeft mij zo ontzettend veelrust.”

Ook Charissa Zweekhorst heeft gekozen voor de baan als Flexpert bij Viattence en wel in Heerde. Toen ze moeder werd, kon ze haar werk niet meer combineren met haar privéleven aangezien bij de meeste zorgfuncties 24-uursdiensten een vereiste waren. Dit betekende dat ze de zorg uit moest iets totaal anders is gaan doen bij de Wibra. “Het werk beviel me niet. Ik had heel erg heimwee. Het was echt een leeg plekje in mijn hart, ik wilde zo graag in de zorg werken. Maar dan wel op tijden dat mijn kinderen op school zijn. Toen ik de vacature voor Flexpert zag, heb ik dan ook direct gereageerd. Een week later kon ik al aan de slag op de vaste tijden en dagen die ik wilde!”Nieuwe kansen voor een grote groep mensen Viattence is blij dat met deze nieuwe baan kansen worden gecreëerd voor alle mensen die graag inde zorg willen, maar flexibel met hun tijd om willen gaan. Het past bij ook bij de huidige tijdsgeest.“Ook voor jongeren geldt bijvoorbeeld dat zij graag flexibel willen zijn. Ze hebben het al zo druk met school, stages, sport, ed. Ze willen graag werken en ook heel graag iets doen voor de maatschappij. Niet vakken vullen of aan de lopende band staan, maar gezellig een spelletje doen met een oudere. Een bijbaan waarbij je merkt dat je gewaardeerd wordt en waar je ook nog eens heel veel leert voorde toekomst.”

Op de website www.werkenbijviattence.nl zijn de verschillende vacatures te vinden. Viattence komt graag in contact met enthousiaste personen in de omgeving van Wezep, Epe, Heerde en Vaassen die graag zorg willen verlenen en een warm hart toedragen aan ouderen. Met óf zonder zorgervaring of zorgopleiding. Samen met de flexplanners wordt gekeken naar de persoonlijke mogelijkheden en eventueel opleidingskansen.

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanmelden voor Kunstroute Noordwest Veluwe 2023 18 uur geleden
Afbeelding
Volop werkzaamheden bij Gelderse Sluis in Noordeinde 23 uur geleden
Afbeelding
Mannengroep HENOCH al wandelend in gesprek: 'Er ontstaan zelfs vriendschappen' 8 feb, 08:02
Afbeelding
Baby van de week: James 7 feb, 15:46
Afbeelding
Training van Centrum Jeugd en Gezin: 'Alles is anders voor kinderen' 7 feb, 15:02
Afbeelding
Uw grijze afvalcontainer minder vaak aan de weg? 7 feb, 11:26
Afbeelding
Leerlingen bakken en verkopen taarten voor Stichting Nikai 4 Life 7 feb, 09:10