Jacolien en Annemarie.
Jacolien en Annemarie. Johanna Sijbel

Fire Sale na roerige tijd bij Annemarie Fashion

20 november 2023 om 12:15 Zakelijk

De brand die eind september woedde in de woning boven Annemarie Fashion in ’t Harde, zorgde voor rook- en waterschade in de modezaak. Vanaf dat moment heeft eigenaar Annemarie een rollercoaster van emoties doorstaan. 

Johanna Sijbel

“De impact wordt onderschat”, vertelt ze. “We hebben de afgelopen weken, terwijl de winkel dicht was, keihard gewerkt.” Op 21 november opent de winkel weer. Tijdelijk, om de kleding die lichte rookschade heeft opgelopen, met hoge kortingen te verkopen. “Na drie weken zullen we weer sluiten,” verklaart Annemarie. “Dan zullen we een kleine verbouwing ondergaan, om te voorkomen dat dit weer gebeurt.” Toen Annemarie op dinsdag 26 september gebeld werd met de mededeling dat er brand was bij haar modezaak, reed ze er meteen heen. “Alles boven de winkel stond in de brand. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegviel. Ik stond in één keer stil. Alweer. Net als in coronatijd. Ik voelde de onzekerheid meteen weer opborrelen.” Annemarie en haar collega Jacolien moesten veel regelen, ook dingen waar ze nog nooit mee te maken hadden gehad. “Gelukkig heeft Gerda van Werven, van Veldsink-Visser, veel voor ons geregeld. Toch liet de bedrijfsschadeverzekering lang op zich wachten en wanneer ik nu rooklucht ruik, voel ik mijn hart weer in mijn keel,” vertelt de gevestigde ondernemer. Wel verklaart ze dat ze door de situatie is gegroeid als mens. 

“Door de omstandigheden, moest ik mijn angst in de ogen kijken. Ook zijn verschillende persoonlijke relaties sterker geworden. En we gaan weer open!” De komende drie weken zal de winkel dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur open zijn. De kleding die nu in de winkel hangt, gaat weg met 40 procent korting, vanwege lichte rookschade. “Uiteraard blijf ik staan voor kwaliteit. We zijn een hoogwaardige kledingzaak en dat blijven we ook tijdens de Fire Sale. Zelf heb ik een paar kledingstukken thuis goed gelucht en gewassen, de rookluchtging er gelukkig makkelijk uit.” 

Tot slot looft Annemarie haar klanten: “Veel mensen hebben een kaartje of berichtje gestuurd en dat heeft me de afgelopen tijd enorm geholpen. Ik ben dankbaar voor mijn trouwe klanten, die aan mijn zijde blijven staan. Ik hoop ze de komende tijd weer van dienst te mogen zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie