Ron en Henk en de beheerders van de manege: Eric en Marianne.
Ron en Henk en de beheerders van de manege: Eric en Marianne.

Camping De Witte Wieven bestaat 65 jaar

30 mei 2023 om 15:17 Zakelijk

Al 65 jaar is Camping De Witte Wieven in Nunspeet een feit. In 1958 is de camping opgericht door de Jaap Wiarda. Inmiddels is hij overleden en heeft zijn zoon Wladimir Wiarda de camping een aantal jaren geleden overgenomen. Hij heeft het beheer in goede handen gegeven van Ron en Henk en een aantal andere medewerkers.

Jennita van den Berg

Beiden werken al meer dan dertig jaar voor De Witte Wieven. Dit doen zij met veel plezier. Henk vertelt: “Ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Het leuke aan het werk is de afwisseling. ‘s Ochtends weet je niet wat de rest van de dag je brengt.” De samenwerking tussen de beide heren gaat uitstekend. Ron: “Natuurlijk zijn we het wel eens niet met elkaar eens, maar we werken al dertig jaar erg prettig samen. Je weet na al die tijd precies wat je aan elkaar hebt.”
Op 3 juni wordt uitgebreid stilgestaan bij het 65-jarig bestaan. Voor de genodigden is er een receptie en ook worden er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Daarnaast kan er in en rondom de manege van alles worden gezien en meegemaakt.
Voor de Nunspeters die het misschien nog niet weten, op de camping is ook een heuse manege te vinden. Hier wordt zelfs veel gebruik van gemaakt; er wordt les gegeven, maar ook komen mensen naar De Witte Wieven die hun paard meenemen en een mooie rit maken. Daarnaast zijn er vakantiegangers die zonder paard komen, maar fijn gaan rijden op één van de paarden van de manege. Veel is mogelijk op De Witte Wieven.
De Witte Wieven is een plek midden in het bos. Wat deze camping zo bijzonder maakt, is de ligging van de huisjes. Deze zijn niet strak naast elkaar gezet, maar juist speels in de natuur opgenomen. De natuur die bestaat uit de grote hoeveelheid bos, waar de vogels naar hartenlust hun zangkunst laten horen.
Op de camping, die momenteel weer veel gebruikt wordt door schoolklassen die op schoolkamp gaan, is naast een manege ook een brasserie te vinden waar men terecht kan voor een lekker kopje koffie of een ijskoud drankje in de zomer. Ook een zwembad en een animatieteam voor de jeugd zijn onderdelen die op het park worden aangeboden. Info: www.wittewieven.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie