Specialist in zomerbloeiers en vaste planten.
Specialist in zomerbloeiers en vaste planten.

Voorjaarsgevoel bij Kwekerij Souman

22 mei 2023 om 10:00 Zakelijk

Het grote aanbod van éénjarige en vaste planten uit eigen kwekerij geeft direct een voorjaarsgevoel bij Kwekerij Souman. In en om de kassen kunnen bezoekers rustig de mooiste bloeiers uitkiezen, waarmee de tuin of het balkon weer kunnen worden opgefleurd. Kwekerij Souman zorgt ervoor dat het lente- en zomergevoel naar huis wordt gehaald.

Cor Sellis

Eigenaar Jan Souman vertelt dat er naast de éénjarige en vaste planten nog veel meer aanbod is. “Wij hebben een ruime keuze uit heesters, bomen, rozen, mediterrane planten en potplanten. Ook hebben wij een groot assortiment plantenbakken, diverse soorten plantenvoeding en potgrond. Om zo een mooie bloei en groei te bevorderen hebben wij een eigen mengsel potgrond samengesteld. Verder zijn onze plantenbakken, die voorzien zijn van een rooster en waterreservoir een topper. Deze “slimme” plantenbakken zorgen ervoor dat volstaan wordt om de planten maar één keer in de drie tot vier dagen water te geven. Het te veel aan water wordt automatisch afgevoerd. Deze plantenbakken zijn leverbaar met diverse soorten plantjes of een mooie mix van planten. Uniek is het omruilsysteem. De klant kan het volgende seizoen de oude slimme plantenbak schoon en onbeschadigd inleveren en een nieuwe plantenbak gevuld met nieuwe zomerbloeiers meenemen. Zo betaalt de klant alleen de inhoud van de plantenbak. Dit omruilsysteem is daarom veel voordeliger en milieuvriendelijker.” Voor de groente- of kruidentuin heeft Kwekerij Souman een breed assortiment van plantjes tot groentezaden en van pootaardappelen tot plantuien. Desgevraagd kan de klant advies krijgen over bemesting en ongediertebestrijding, zodat genoten kan worden van een goede oogst. 

Mocht de oogst ondanks de goede zorgen toch nog tegenvallen dan heeft Kwekerij Souman nog een oplossing. Naast de parkeerplaats staat een automaat waaruit gekoelde streekproducten worden verkocht. Deze service is zelfs 24 uur per dag beschikbaar. Er is een ruime keuze zoals aardbeien en ander fruit, aardappelen, groenten, eieren, kaas en fruitsappen.

Kwekerij Souman Hattem, Zuiderzeestraatweg 34, Hattem. Info: 038 - 4449042 / www.kwekerijsouman.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie