Welkom bij De Nieuwstad. Foto: Laurens van Heerde
Welkom bij De Nieuwstad. Foto: Laurens van Heerde Laurens van Heerde.nl

Tuincentrum De Nieuwstad in Elburg is klaar voor het voorjaar

22 maart 2023 om 07:52 Zakelijk

Bij Tuincentrum De Nieuwstad in Elburg zijn ze klaar voor het voorjaar. “De afgelopen periode is ons dak gerenoveerd en het schermdoek vernieuwd. Door een hogere isolatiewaarde hebben wij dan minder energieverbruik.”

“Het dak is er voor een gedeelte afgehaald en vernieuwd. Hierdoor zijn wij een paar dagen dicht gebleven om de klanten onder het nieuwe dak weer zo goed mogelijk te kunnen verwelkomen. Gelukkig is de verbouwing achter de rug en is ons tuincentrum inmiddels helemaal voorjaar klaar. Ons buitenterrein staat weer vol met de mooiste vaste planten, bomen, struiken, rotsplanten etc. Van groot tot klein en van bloeiend tot groen. Ons assortiment is weer compleet en voor ieder wat wils. Ook in de kas zelf is hard gewerkt en er zijn volop perkplanten die meteen kleur en sfeer brengen in de tuin. Denk aan violen, primula en ranonkels. De meststoffen en het tuingereedschap is met een vernieuwd assortiment netjes in de winkel gepresenteerd.”

Ook de moeite waard om te bekijken is de moestuinhoek. “Een populair onderwerp vandaag de dag en een lekkere biologische hobby. Uw eigen aardappelen, groente en fruit kweken heeft veel voordelen. Goed voor lichaam, geest en de portemonnee.” De Nieuwstad biedt ook mogelijkheden om kleinschalig te tuinieren als bijvoorbeeld de ruimte beperkt is.

Het is overigens nu de ideale tijd om de tuin en het gazon te bemesten en De Nieuwstad heeft daar alle benodigdheden voor. “Door nu goed te bemesten geef je de tuin en het gazon een extra impuls en alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Voor elke voedingsbodem hebben wij de daarbij benodigde meststoffen. Vraag onze medewerkers anders om hulp. Wij helpen graag.” 

Volop verkrijgbaar zijn ook bloempotten en decoratiemateriaal om de tuin en overkapping weer gezellig te maken. “Op zoek naar nieuwe kussens, plaids en buiten schilderijen? Of juist op zoek naar een mooi buitenbakje of een mooie buiten sierpot? Kom snel langs want wij zijn klaar voor het voorjaar. Ook verlenen wij medewerking aan het project stoeptegel eruit, plant erin van Veluwe duurzaam. Inwoners van de gemeente Elburg kunnen nog tot en met 31 maart gratis hun tuintegels op laten halen door de tegeltaxi. Wie hier gebruik van maakt, krijgt daarnaast 20 procent korting op tuinplanten bij tuincentrum De Nieuwstad.

Met deze ophaalservice en korting wil de gemeente inwoners stimuleren hun tuin klimaatvriendelijk te maken. Wanneer tuintegels uit de tuin worden verwijderd kan regenwater beter de grond intrekken en maken planten en bomen een goede start in de lente. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Veluwe duurzaam en ziet u meteen alle spelregels. We zijn dus weer helemaal klaar voor het voorjaar en hopen u weer snel in ons tuincentrum aan de Parallelweg 7 in Elburg te mogen begroeten.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie