Hilde en Kimberly met de Black Mamba. Foto: Huidzorg Oldebroek
Hilde en Kimberly met de Black Mamba. Foto: Huidzorg Oldebroek

Breed aanbod aan huidbehandelingen bij Huidzorg Oldebroek

Zakelijk

Bij Huidzorg Oldebroek kunnen mensen terecht voor, zoals de naam al doet vermoeden, huidzorg. Hilde Klompenmaker, één van de ervaren huidtherapeuten die werkzaam is in het filiaal, vertelt over het gevarieerde werk in de huidtherapeutische praktijk.

Johanna Sijbel

Hoewel het door sommige mensen nog steevast ‘Streutker Mediskin’ wordt genoemd, is het pand in het centrum van Oldebroek al een aantal jaar in handen van Huidzorg Oldebroek, die het pand deelt met Human Healthcare Oldebroek (HHC). “HHC heeft zich gespecialiseerd in compressiemiddelen,zoals steunkousen”, vertelt Hilde. “Wij van Huidzorg Oldebroek hebben de tak van huidtherapie overgenomen.” En dat is volgens Hilde een heel veelzijdige tak: van nazorg voor oncologie patiënt en tot chemische peelings, van het verzorgen van wonden en littekenweefsel, tot acné behandelingen. “Het medische en cosmetische vlak van huidtherapie loopt vaak in elkaar over”, vertelt ze. Een voorbeeld daarvan is Mammacare: goede BH’s met een prothese voor vrouwen van wie de borst of een gedeelte daarvan geamputeerd is. “Deze behandeling zou cosmetisch genoemd kunnen worden, omdat het zorgt voor een mooier uiterlijk, maar de achtergrond van de kwaal is medisch. En dit LPG-apparaat”, wijst de huidtherapeute. 

“Zet ik cosmetisch in om cellulitis te bestrijden, maar ook als medische behandeling voor bijvoorbeeld fibrose.” Dat cosmetische en medische huidtherapie in elkaar overloopt, is ook te zien in de vergoedingen. “Mensen die last hebben van huidkwaaltjes als acne, overbeharing, zichtbare bloedvaatjes, verheven plekjes in het gezicht of pigment vlekken hoeven niet altijd zelf te betalen voor hun behandelingen. Aanvullende verzekeringen stellen ieder jaar een budget beschikbaar voor huidbehandelingen. Veel mensen komen in aanmerking voor vergoeding voor acné therapie, (laser)ontharing of camouflagetherapie. Ik raad mensen daarom aan om de polis van hun zorgverzekering daarop te controleren.” 

Sinds kort heeft de praktijk ook een gloednieuwe laser, de Black Mamba. Hierin is zowel Diode (808 nm), ND:YAG (1060 nm), als Alexandrite (755 nm) in verwerkt. “Veel mensen zullen die termen en cijfers niks zeggen”, legt Hilde uit. “Maar wie zich er al eens in verdiept heeft, zal weten dat dit betekent dat de laser van alle markten thuis is: doordat in één flits meerdere aspecten van het haartje bestraald wordt, zal de behandeling sneller gaan en de kans is groter dat het haar permanent wegblijft, ook bij mannen en mensen met een donkere huid, bij wie haarlaserbehandelingen vaak intensiever zijn.”

Huidzorg Oldebroek, Zuiderzeestraatweg 104b. Info: www.huidtherpeut.nl of neem contact op: 088-5053210 en oldebroek@huidtherapeut.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 4 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 7 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 9 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 12 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 12 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 14 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 15 uur geleden