Arie heeft sterke affiniteit voor rouwwerk. Foto: Dorine Verheul
Arie heeft sterke affiniteit voor rouwwerk. Foto: Dorine Verheul Dorine Verheul

Afscheid met bloemen, persoonlijk en uniek

Zakelijk

Bloemen spelen een troostende rol bij ieder afscheid. Passende bloemen en met zorg samengestelde rouwarrangementen kunnen daarnaast ook bijdragen aan het verwerken van dit verdriet.

Arie Verheul heeft bijna 40 jaar ervaring als bloembinder met een sterke affiniteit voor rouwwerk. “Dat heeft wellicht alles te maken met een stukje levenservaring”, vertelt hij.
Arie en zijn dochter Simone Verheul zijn eigenaar van twee bloemisterijen in Elburg. Moonbloom De Bloembinders in de oude vesting en De Bloemenhof in Winkelcentrum De Vrijheid. In het pand van De Bloembinders is een prettige ruimte gecreëerd waar klanten rustig kunnen zitten wanneer zij het rouwwerk voor hun dierbare komen bespreken. “We vinden het belangrijk om daar alle tijd voor te nemen, want het gaat om een enorm emotionele periode. Wat veel mensen trouwens niet weten is dat zij altijd vrij zijn om het rouwwerk rechtstreeks met de bloemist te bespreken in plaats van via de uitvaartorganisatie. We kunnen dan veel persoonlijker werken en bijvoorbeeld lievelingsbloemen of een mooie stronk uit de tuin van de overledene in het stuk verwerken. Het persoonlijke tintje maakt het afscheid daardoor nog waardevoller. Daarvoor komen we ook wel bij mensen thuis. Zo proberen we alle wensen te vertalen in een passend afscheid”, legt Arie uit.

De bloemist ging eerder al een samenwerking aan met  Afscheid met Bloemen. Dit is een landelijk opererende organisatie die samenwerkt met alleen de beste vakkundige bloemisten uit Nederland. Allen hebben zij affiniteit met afscheidsbloemen. “Een mooie opsteker dus”, vindt Arie.
Klanten kunnen online complete rouwarrangementen en troostboeketten bestellen die vervolgens altijd door de bloemist in de juiste regio vervaardigd worden. “We werken daarnaast met het prachtige Afscheid met Bloemen fotoboek vol voorbeelden volgens de laatste trends en ontwikkelingen. Emoties, wensen en medeleven worden vertaald in een rouwarrangement of troostboeket op maat. Deze kunnen worden besteld via onze website, maar natuurlijk kan alles ook in de winkel of bij de mensen thuis worden besproken. Het is wel zinvol om daarvoor even een afspraak te maken, zodat wij daarvoor alle tijd kunnen nemen.”
Moonbloom, Jufferenstraat 9, 8081 CP Elburg.
De Bloemenhof, Klokbekerweg 162, 8081 JJ Elburg.
Meer informatie: www.moonbloom.nl www.afscheidmetbloemen.nl of 06 - 51614590

‘We vinden het
belangrijk om
alle tijd te nemen’

Dorine Verheul

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanmelden voor Kunstroute Noordwest Veluwe 2023 18 uur geleden
Afbeelding
Volop werkzaamheden bij Gelderse Sluis in Noordeinde 23 uur geleden
Afbeelding
Mannengroep HENOCH al wandelend in gesprek: 'Er ontstaan zelfs vriendschappen' 8 feb, 08:02
Afbeelding
Baby van de week: James 7 feb, 15:46
Afbeelding
Training van Centrum Jeugd en Gezin: 'Alles is anders voor kinderen' 7 feb, 15:02
Afbeelding
Uw grijze afvalcontainer minder vaak aan de weg? 7 feb, 11:26
Afbeelding
Leerlingen bakken en verkopen taarten voor Stichting Nikai 4 Life 7 feb, 09:10