Afbeelding

Bij Van Werven is weekendwerk teamwork

Zakelijk

Waar de meeste mensen op vrijdagmiddag lekker aan het weekend beginnen, begint voor mij dit keer het werk. Als om 20.00 uur ’s avonds de A1 bij Apeldoorn dicht gaat, gaan wij los. Het viaduct bij Hoog-Burel is aan vervanging toe. 

Dit weekend moet het oude viaduct gesloopt worden en maandagochtend moet het gewone verkeer er weer langs kunnen. Een klus met tijdsdruk dus.
Onze taak is om alle voorbereidingen te doen voor de sloop. We bedekken de snelweg met doeken, storten daar een lading zand op en daar bovenop komen de rijplaten.


Als de grote machines voor de sloop met grote rupsbanden de weg op gaan, blijft de snelweg ongeschonden. Als een geoliede machine werken we allemaal samen. Iedereen weet wat hij moet doen, van de machinisten en chauffeurs tot de grondwerkers. Allemaal de handen uit de mouwen en gaan, want morgenvroeg moet alles klaar zijn. Vertraging is geen optie.

Als uitvoerder is het mijn taak om te zorgen dat alles van het begin tot het einde soepel verloopt.
Maar waar zou ik zijn zonder de andere jongens. Alleen samen krijgen we deze klus voor elkaar. Door hun kennis en kunde hebben we om 7.00 uur de volgende morgen alles klaar voor de grote slopers. Op zaterdagmorgen is het voor mij tijd om naar huis te gaan. Andere jongens nemen het grote sloopwerk voor hun rekening. Als ik zondagmiddag om 12.00 uur weer terugkom, is er van het viaduct niks meer te zien.
In de middenberm ligt de fundatie voor de nieuwe middenpijler die in december gebouwd gaat worden. Onze taak is nu om alles weer op te ruimen. Alsof we dit elke dag samen doen, is de snelweg in no-time weer schoon. Alleen het ontbreken van het viaduct verraad dat er dit weekend heel hard gewerkt is.
Tevreden en trots op ons team, rijd ik weer naar huis. We hebben het weer geflikt!


Niels van ‘t IJssel (31) woont in Wezep en werkt al 14 jaar met veel plezier bij Van Werven. Hij is begonnen als leerling machinist, werkte een tijdje als grondwerker, was machinist op een mobiele kraan en is nu uitvoerder.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 3 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 6 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 8 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 12 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 13 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 14 uur geleden