Jan Souman heeft zin in het voorjaar.
Jan Souman heeft zin in het voorjaar.

Voorjaar bij Kwekerij Souman in Hattem

26 maart 2024 om 06:00 Zakelijk

Het voorjaar is, een maand eerder dan gebruikelijk, weer aangebroken. Tijd om de tuin of het balkon op te fleuren met nieuwe plantjes om zo het ideale lente- en zomergevoel thuis te beleven. Kwekerij Souman aan de Zuiderzeestraatweg 34 in Hattem is dé specialist in zomerbloeiers en vaste planten en is op de voorjaarsdrukte goed voorbereid. Dat is te merken aan het grote aanbod van éénjarige en vaste planten uit eigen kwekerij. 

Cor Sellis

Het grote aanbod violen is een echte eyecatcher. Bezoekers kunnen in en om de kassen lopen om zo het voorjaarsgevoel te beleven. Geen grap, maar Kwekerij Souman is dit jaar op tweede paasdag, maandag 1 april, geopend.

“Naast éénjarige zomerbloeiers, waarvan de verkoop vanaf de laatste week van april start, hebben wij veel vaste planten en een ruime keuze uit heesters, bomen, rozen, mediterrane planten en potplanten. Uniek zijn onze plantenbakken, die voorzien zijn van een rooster en waterreservoir. Met deze ‘slimme’ plantenbakken is het voldoende om de planten maar ééns in de drie tot vier dagen water te geven. Het te veel aan water wordt automatisch afgevoerd. De klant kan de oude slimme plantenbak schoon en onbeschadigd inleveren en een nieuwe plantenbak gevuld met nieuwe zomerbloeiers meenemen. Zo betaalt de klant alleen de inhoud van de plantenbak. Dit omruilsysteem is daarom veel voordeliger en milieuvriendelijker”, licht eigenaar Jan Souman toe.

Om een mooie bloei en groei te bevorderen heeft Kwekerij Souman diverse soorten plantenvoeding en potgrond, waaronder een eigen mengsel. Voor de groente- en kruidentuin is een breed assortiment planten van topkwaliteit beschikbaar. Ook worden groentezaden, pootaardappelen en plantuien verkocht. De service van Kwekerij Souman gaat nog verder. Naast de parkeerplaats staat een automaat waaruit gekoelde streekproducten worden verkocht. Deze service is zelfs 24 uur per dag beschikbaar. Er is een ruime keuze. zoals aardbeien en ander fruit, aardappelen, eieren, kaas, fruitsappen en groenten. En zodra het seizoen daarvoor is aangebroken ook asperges. Info: 038 - 4449042 en kwekerijsouman.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie