Foto van een vorige versie van het Open Bedrijvenfestival.
Foto van een vorige versie van het Open Bedrijvenfestival.

Open Bedrijvenfestival koppelt skills en talenten aan droombanen

18 maart 2024 om 16:00 Zakelijk

Werkzoekenden, carrièreswitchers, studenten en andere geïnteresseerden kunnen op donderdag 4 april terecht bij cultureel centrum Veluvine in Nunspeet. 

Op het gratis Open Bedrijvenfestival presenteren ruim 35 werkgevers uit de omgeving van Nunspeet, Hattem, Oldebroek en Elburg zich en gaan graag in gesprek met misschien wel hun toekomstige medewerkers. Wat het evenement uniek maakt, is dat iedereen gebruik kan maken van SkillsCV. Die app koppelt iemands talenten aan de vacatures van de aanwezige bedrijven.

SkillsCV is uniek in Nederland, omdat de app niet kijkt naar rapportcijfers of schooldiploma’s. Op basis van ingevulde ervaringen, vaardigheden en opleidingen van de kandidaat bepaalt de app welke vacatures of stageplaatsen het beste passen. Daarmee biedt SkillsCV ook voor iedereen gelijke kansen op de arbeidsmarkt, of je nu zonder baan zit, van baan wilt wisselen of je wilt laten omscholen. Tijdens het Open Bedrijvenfestival in Nunspeet kan iedereen die dat wil een gratis profiel aanmaken op SkillsCV. 

De aangemelde bedrijven hebben gezamenlijk veel vacatures en gaan graag met bezoekers in gesprek. Voor bedrijven én potentiële medewerkers een uitgelezen kans om elkaar op een informele manier te ontmoeten. Naast het aanmaken van een profiel op SkillsCV kunnen bezoekers ook een profielfoto laten maken voor hun cv of LinkedIn-profiel. 

Regio Zwolle behoort tot één van de beste economische regio’s van ons land. Maar net als in de rest van Nederland hebben ook hier veel bedrijven door de krapte op de arbeidsmarkt nog steeds te maken met een tekort aan personeel. Aanleiding voor Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Upgrade jezelf Regio Zwolle om het Open Bedrijvenfestival samen te organiseren.

Het talentgericht werven van SkillsCV past bij het doel van Regio Zwolle om samen met overheid, ondernemers en onderwijs voor een inclusieve en wendbare arbeidsmarkt te zorgen. Dat doet Regio Zwolle door in te zetten op een leven lang ontwikkelen. Met andere woorden: voor iedereen die dat wil of nodig heeft - werkgevers, werknemers, zzp’ers en werkzoekenden - zijn er mogelijkheden voor bij- of omscholing. Voorbeelden daarvan zijn het Ontwikkelfonds of het HR-spreekuur van Upgrade jezelf Regio Zwolle.

De deuren van het Open Bedrijvenfestival bij Veluvine in Nunspeet zijn op 4 april van 11.00 tot 18.00 uur geopend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie