Afbeelding
Barry Wensink

‘COA heeft nog geen vergunning aangevraagd voor AZC in Oldebroek’

13 september 2023 om 06:00 Wonen

Door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is nog steeds geen vergunning aangevraagd voor de vestiging van een asielzoekerscentrum in de voormalige jeugdherberg in Oldebroek.

Wijnand Kooijmans

Dat maakt, zo gaf burgemeester Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg aan, tijdens een beeldvormende vergadering, dat er eigenlijk geen ontwikkelingen zijn te melden. Van groot belang wordt gevonden dat vóór een aanvraag wordt ingediend het duidelijk wordt of Defensie en de provincie Gelderland met de betreffende locatie instemmen.

Zodra er meer bekend is, wil Rozendaal in gesprek met de inwoners en ondernemers in ’t Harde en andere betrokkenen. Nu heerst er onrust en gaan uitingen een eigen leven leiden. Zelf is hij nog niet persoonlijk benaderd door inwoners. De winkeliers heeft hij aangegeven hen bij te willen praten indien daaraan behoefte bestaat. Gekeken wordt nog hoe en wanneer met de burgers in gesprek kan worden gegaan om ook de kans te bieden hun geluid te laten horen.

De burgemeester van Oldebroek heeft inmiddels een gesprek gehad met de eigenaar van Derk’s Gym in ’t Harde die in een brief aan de gemeenten Oldebroek en Elburg zijn bezwaren tegen de komst van een asielzoekerscentrum heeft geuit. Maar ook aangaf dat asielzoekers niet welkom zijn gezien ervaringen tijdens een eerder verblijf van asielzoekers in de voormalige jeugdherberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie