Verkeer in het centrum van Oldebroek.
Verkeer in het centrum van Oldebroek. Archief Dick van der Veen

Opnieuw vragen over verkeersveiligheid Zuiderzeestraatweg

4 juni 2023 om 07:00 Verkeer en vervoer

Christelijk Verbond Oldebroek heeft opnieuw vragen gesteld aan de college van burgemeester en wethouders over de verkeersveiligheid op de Zuiderzeestraatweg in (het centrum van) Oldebroek. 

Barry Wensink

Zo wil de partij onder andere weten of het college al met de provincie Gelderland heeft gesproken over dit onderwerp en of er op korte termijn verkeersmaatregelen te verwachten zijn. “We zetten druk op de wethouder om in actie te komen voor een verbetering aan deze provinciale weg”, aldus de fractie.
Het onderwerp speelt inmiddels al een aantal jaren en CVO heeft het vastgepakt om het vervolgens pas weer los te laten als er verbetering van de verkeersveiligheid heeft opgetreden. “We hebben al eerder een petitie georganiseerd en meerdere keren vragen gesteld.” Onder de noemer ‘wethouder, komt er nog wat van?’ trekt de partij van Tom de Nooijer weer aan de bel. “De provincie had gevraagd of de gemeente schriftelijk kon onderbouwen wat nu precies het probleem is. Daarvoor was een brief nodig en dat wist he’t college al tijden.”

Bij CVO geven ze aan dat er vorig jaar juli in het gemeentehuis “nog een aantal zaken geregeld moest worden”. Vier maanden later was de brief er in concept en volgens de partij is het op 1 februari daadwerkelijk richting provincie verzonden. “De gemeenteraad kreeg de brief ook opgestuurd en CVO schrok zich wild. Het was een algemene brief van slechts twee A4’tjes. Waarom heeft dat zo lang moeten duren.” In de brief schreef het college aan de provincie dat zij verwacht op korte termijn ambtelijk en bestuurlijk in overleg te treden over het vervolg. “We zijn nu in mei/juni en de gemeenteraad heeft nog steeds niets hierover gehoord. Nadat de brief dus eerst al een half jaar op zich liet wachten, is het ook nog eens onzeker of er wel voortgang is geboekt.” 

CVO geeft aan nu duidelijkheid te willen hebben. “Is het gesprek al gevoerd en komt de provincie in actie om de Zuiderzeestraatweg veiliger te maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie