Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Shutterstock

‘Provincie geeft niet de prioriteit aan juiste maatregelen op Flevoweg’

Verkeer en vervoer

De provincie geeft niet die prioriteit aan maatregelen op de Flevoweg en de Zuiderzeestraatweg die de gemeente Elburg noodzakelijk vindt. Dat zegt wethouder Henk Wessel die ook niet al te veel verwacht van het verkennend onderzoek dat de provincie Gelderland momenteel uitvoert naar de problematiek op beide wegen.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding voor het spuien van zijn kritiek waren vragen die in de raad werden gesteld door Els Baauw (VVD). Die vindt dat de oplossingen voor de verkeersonveilige situaties op beide wegen de hoogste urgentie moeten hebben. Vooral de veiligheid van de fietsers moet hierbij voorop staan.

Aanleiding voor de vragen is een recent ongeval op de kruising van de Flevoweg met de Nieuwstadsweg waar een fietser in botsing kwam met een bus. Volgens Baauw het zoveelste ongeval op deze voor fietsers zeer gevaarlijke weg. Ze bracht in herinnering dat eerder al een aanrijding met een fietser plaats heeft gevonden ter hoogte van het Veluwestrandbad. Naast de zorgen over de Flevoweg maakt de VVD zich ook zorgen over de Zuiderzeestraatweg bij de Molenweg. Waar wethouder Wessel de situatie bij de oversteek bij de Stoopschaarweg van de Zuiderzeestraatweg graag aan toevoegt.

Wessel zegt dat de gemeente zelf hoge urgentie toekent aan de situatie op de betreffende wegen en hiervoor met de regelmaat van de klok aanklopt bij de provincie Gelderland. Maar dat heeft er nog steeds niet toe geleid dat de provincie dezelfde urgentie ziet. Dat heeft inmiddels al geleid tot een zeer dik dossier.

De gemeente heeft zelf al ontwerpen gemaakt hoe de situaties veiliger kunnen worden gemaakt door de inzet van eigen verkeersdeskundigen. Ook zijn begrotingen opgesteld om te bereiken dat de provincie echt werk gaat maken om de wegen veiliger te maken. Hij roept partijen op, ook gezien de naderende verkiezingen voor Provinciale Staten, met hun provinciale fracties in gesprek te gaan om zo te pogen het onderwerp hoger op de agenda te krijgen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 2 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 5 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 7 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 10 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 11 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 12 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 13 uur geleden