Het gemeentehuis van Oldebroek.
Het gemeentehuis van Oldebroek. Barry Wensink

Noord-Veluwe presenteert Integraal Veiligheidsplan 2024-2027

20 februari 2024 om 10:14 Politiek

Een veilige samenleving op de Noord Veluwe is de voornaamste doelstelling in het integraal veiligheidsplan dat door de zes gemeenten in deze regio is gesloten met het Openbaar Ministerie en het politiebasisteam Veluwe Noord. Het gaat om de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Hattem, Heerde en Epe.

Het plan richt zich op de integrale aanpak van de thema’s jeugd en veiligheid, ondermijning en digitale criminaliteit. De prioriteiten leiden tot concrete acties en samenwerking. Inwoners mogen verwachten dat er meer aandacht is voor preventie en ondersteuning bij escalaties, zowel bij jongeren als volwassenen in kwetsbare situaties. Er worden programma’s opgezet om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden en hen te ondersteunen bij eventuele problemen.

Als het gaat om ondermijning moet door voortdurende inspanningen en samenwerking van verschillende instanties de inwoners erop kunnen vertrouwen dat de gemeenten alert blijven op ondermijnende activiteiten. Dit moet de weerbaarheid vergroten tegen criminaliteit zoals drugshandel en mensenhandel waardoor de omgeving veiliger wordt.

Met de opkomst van de cyber gerelateerde criminaliteit blijven de gemeenten zich actief inzetten om inwoners te beschermen tegen digitale dreigingen. Door deel te nemen aan landelijke en regionale initiatieven wordt gewerkt een preventie en effectieve samenwerkingen om de online veiligheid te waarborgen.

De samenwerking tussen betrokken partijen is al gestart in 2012. Door de gezamenlijke aanpak en het opstellen van een integraal veiligheidsplan wordt het veiligheidsbeleid efficiënter en van betere kwaliteit. Hiervan profiteren de inwoners. Tevens wordt een betere communicatie bereikt over de veiligheidssituatie in de buurt n versterking van de onderlinge band in de samenleving waardoor inwoners zich veiliger voelen in hun omgeving.

Verder toezicht, handhaving van regels op straat en gepast optreden tegen overtredingen binnen de beschikbare middelen. Met als doel zo een veiliger leefomgeving te waarborgen.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg: ‘Samen bouwen we aan een veilige toekomst van onze gemeenschap. Het integraal veiligheidsplan is een krachtig instrument om onze inwoners de bescherming te bieden die ze verbinden.” De overige burgemeesters in de regio sluiten zich aan bij die woorden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie