Afbeelding
Foto: Pixabay

Zo laat jij je huis veilig achter tijdens de vakantie

14 juli 2023 om 15:48 Partnercontent

Het is altijd een fijn idee om op vakantie te gaan en even helemaal weg te zijn van de dagelijkse gang van zaken, zoals werk en het huishouden. Toch is er wel iets om serieus rekening mee te houden en dat is het goed afsluiten van je huis. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je bij thuiskomst tot de ontdekking komt dat er iemand ongenodigd je woning is binnengetreden en allerlei waardevolle spullen van je heeft weten te ontvreemden. Het is dus belangrijk om je huis goed achter te laten en ervoor te zorgen dat inbrekers geen kans maken. Omdat veel mensen het best lastig vinden hoe ze dit moeten doen, delen wij een aantal handige tips met je, die ervoor zorgen dat je je huis met een gerust hart kunt achterlaten.

Breng de buren op de hoogte

Ben je net bezig met een auto huren op Malaga airport voor jullie vakantie over een paar weken en loopt toevallig net de buurman voorbij, dan is het handig ze direct even op de hoogte te brengen. Een goede band met je buren kan namelijk enorm helpen als het gaat om de veiligheid van je huis. Laat je buren weten dat je op vakantie gaat en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Zij kunnen verdachte activiteiten melden en kunnen bijvoorbeeld je post opruimen zodat het niet opvalt dat je weg bent. Bovendien kunnen zij indien nodig snel handelen in geval van nood. Uiteraard is het ook handig ze direct even te vragen voor wat praktische klusjes, zoals het watergeven van de planten en het aan straat zetten van de kliko.

Zo voor beveiligingsmaatregelen

Bij het beveiligen van een woning denken de meesten direct aan een enorm alarmsysteem. Toch is dit absoluut niet nodig. Wist je namelijk dat je met een lamp die werkt op sensor en een camera al een heel eind komt? Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een inbreker er niet op staat te springen om vol in het licht te gaan staan prutsen aan het slot om zichzelf toegang tot je woning te verschaffen. Vaak volstaat een dummy camera, maar is het aan te raden voor een paar tientjes gewoon een echte te halen, zodat je in het geval van inbraak ook direct bewijs hebt voor de politie en natuurlijk verzekeraar.

Sluit je ramen en deuren

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je bent echt niet de eerste die zich pas in de huurauto van easyterra van het vliegveld naar het hotel realiseert dat het ene raampje op zolder nog openstaat. Zorg er dus voor dat je een rondje door het huis loopt, zodat je zeker weet dat alles netjes is afgesloten. Twijfel je of alles wel goed dicht is, dan kun je altijd nog even de buren of familie vragen of ze een rondje door het huis willen lopen. Zo weet je in ieder geval zeker dat alles dicht is en de kans op inbraak een stuk kleiner is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie