Afbeelding
Foto Unsplash

Welke verzekering moet je sowieso hebben als autobezitter?

21 februari 2023 om 14:24 Partnercontent

Als je in Nederland een auto hebt waarmee je ook de weg opgaat, moet je goed verzekerd zijn. Een verzekering zorgt ervoor dat je niet voor onvoorziene (torenhoge) kostenposten komt te staan. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en als je al deze kosten zelf moet dekken, dan kan dat een uitdaging worden. Een verzekering voor je auto, is in eerste instantie bedoeld om de schade die jij anderen hebt toegebracht te dekken. Je kunt echter ook kiezen voor verzekeringen die uitgebreider zijn en daarom ook de kosten vergoeden wanneer jij zelf schade hebt opgelopen aan je wagen. Wij leggen je graag de verschillen tussen alle opties uit en laten je zien waar je vandaag nog je WA-verzekering afsluiten kunt.  

Een goede basis

Een verzekering is verplicht wanneer je een auto hebt. Je moet een basis autoverzekering kiezen waarmee je voor een laag bedrag per maand, vele kostenposten kunt uitbannen. Raak jij betrokken bij een auto-ongeluk, dan kun je deze verzekering inzetten om de kosten te dekken die jij moet maken om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Bij deze verzekering wordt jouw schade niet gedekt. Vandaar dat deze optie vaak gekozen wordt door mensen die een oudere wagen hebben. In dat geval loont het namelijk niet altijd om de schade te laten herstellen omdat de kosten ervan boven de dagwaarde van de wagen uitstijgen. Kijk ook eens of pechhulp afsluiten interessant voor jou kan zijn. Heb jij een nieuwere wagen, dat wil zeggen een wagen van maximaal zes jaar oud, dan kun je kiezen voor een WA+ verzekering. 

De WA+ verzekering: voor auto’s die maximaal zes jaar oud zijn

Een auto die jonger is dan zes jaar, is het bijna altijd waard om gerepareerd te worden als je schade hebt opgelopen. In dat geval is het daarom ook verstandiger om een WA+ verzekering te kiezen. Met deze verzekering wordt namelijk ook schade gedekt die ontstaan is als gevolg van brand, diefstal of door een aanrijding met een dier. Je kunt met deze verzekering ook gebruikmaken van je eenjarige nieuwwaarderegeling wat ook heel voordelig kan uitpakken wanneer je schade hebt. Schade die jijzelf hebt opgelopen tijdens een aanrijding, wordt echter niet vergoed. Wil jij dit wel, dan kun je kiezen voor een allriskverzekering. 

De allriskverzekering voor nieuwe wagens

Als je een nieuwe wagen hebt, dan is het verstandig om voor de allriskverzekering te kiezen. Met deze verzekering worden namelijk alle reeds besproken vormen van schade gedekt, maar ook de schade die jij zelf hebt opgelopen aan je wagen tijdens een aanrijding. Bij nieuwe wagens kan het herstellen van schade namelijk snel uit. Weet jij al welk pakket voor jou het meest interessant is? Sluit deze verzekering dan vandaag nog af op de site van Univé. Je zult zien dat je dit binnen een paar minuten geregeld kunt hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie