Afbeelding
Photo by Caroline LM on Unsplash

Zorgverzekering met tandartsverzekering?

Partnercontent

Boodschappen duurder, energieprijzen zijn torenhoog, en nu krijgen we allemaal nog een flinke stijging van de zorgpremie per 2023 te verwerken. Ook de kosten voor de tandarts stijgen mee, volgens Zorgvergelijker. Alle signalen wijzen erop dat dit jaar misschien wel een recordjaar wordt voor het aantal overstappers. Wat je ook doet, je zorgverzekering vergelijken en kijken wat je met de tandartskosten aan wilt is aan te bevelen.

Tandartsverzekering, wanneer kies je hiervoor?

Net zoals bij de basisverzekering, is het zo dat kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd zijn voor de tandartskosten. Voor orthodontie is dat overigens niet zo. Kies je eventueel voor een tandartsverzekering, dan is dat voor 18 jaar en ouder.

En als het goed is gaan we 2 maal per jaar naar de tandarts voor een periodieke controle. Daarvoor ben je dan 2x 25 euro kwijt. Komen er andere controles of behandelingen bij, dan gaat het pas echt in de papieren lopen. Dus ben je 18 jaar of ouder, en maak je mogelijk meer kosten dan 50 euro per jaar, dan kan je een tandartsverzekering nemen.

Goedkope en dure verzekeringen

Een goede tandartsverzekering is deze met voor jou de juiste dekking. Natuurlijk kan je niet helemaal voorzien of en welke gebitsproblemen je tegen gaat komen. Wel kan de tandarts je verteld hebben dat er iets aan zit te komen, en die behandeling zou je komend jaar kunnen ondergaan. Door vooraf een ‘opgaaf van kosten’ op te vragen kan je een veel betere inschatting maken hoe het financiële plaatje eruit komt te zien.

5 voorbeelden van goedkope en dure verzekeringen

1. Ditzo: € 6,95 met 250 euro vergoeding. 75% van de kosten.
2. Just: € 8,35 met 250 euro vergoeding. 75% van de kosten.
3. HEMA: € 24,- met 500 euro vergoeding. Controle volledig, overige 80% van de kosten
4. De Friesland: € 25,50 met 500 euro vergoeding. 80% van de kosten.
5.Nationale Nederlanden: € 71,43 met 2000 euro vergoeding. Met gezondheidscheck

Losse verzekering

Het voordeel van een tandartsverzekering is dat deze altijd als losse polis is te kiezen. En dat maakt de verzekering toch altijd interessant. Bij de meeste andere verzekeringen worden er gecombineerde zorgpolissen gemaakt door verzekeraars. Een voorbeeld daarvan is OHRA. Wil je fysiotherapie, dan kan je kiezen uit 1 van de 6 polissen, waarbij fysiotherapie dan slechts een deel is van de dekking.

Andere aanvullende verzekeringen

OHRA Aanvullend:

9x fysiotherapie: 12,87 euro per maand. Dat is ruim 154,- euro. En dat is niet echt interessant. De zaken veranderen wanneer je ook overige aanvullende vergoedingen wilt, want dit is er nog meer opgenomen:

  • Spoedeisende mondzorg in het buitenland (€ 250,-).
  • Alternatieve zorg (€ 250,-)
  • Anticonceptie ( € 200,-)
  • Eigen bijdrage geneesmiddelen (€ 25,-)
  • Voedingsadvies (€ 100,-)
  • Voetzorg (€ 50,-)

En nog diverse andere vergoedingen. Dus voor elke losse verzekering is het niet interessant, maar voor de combinaties wel.

En dat maakt de tandartsverzekering juist zo anders. Deze is zeer makkelijk te vergelijken. Dit doe je het beste op een vergelijkingswebsite. Daarvoor kan je Vergelijk de Zorgverzekeringen . NL en Zorgvergelijker . Online goed gebruiken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 3 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 6 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 8 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 12 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 14 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 14 uur geleden