Afbeelding
Afbeelding van Jan via Pixabay

Je eigen veiligheid op het internet garanderen doe je aan de hand van deze tips

Partnercontent

De komst van het internet is over het algemeen een geweldig iets geweest voor de mensheid. De globalisering van de wereld belandde namelijk in een stroomversnelling waardoor de wereld ineens aan de voeten van een ieder lag. Toch heeft het internet ook voor veel lastige situaties gezorgd. Doordat veel daden op het internet anoniem kunnen gebeuren, lag fraude al snel op de loer en werd men ook al snel angstig voor het internet. Gelukkig zijn er anno 2022 tal van manieren om het internet met minder angst te gebruiken. Er zijn namelijk verschillende manieren om jouw eigen internetgedrag te veranderen waardoor de kans op oplichting geminimaliseerd wordt. Ben jij benieuwd hoe jij je eigen veiligheid op het internet kunt garanderen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips je hierbij kunnen helpen!

Keurmerken en toezichthouders

In de offline wereld heb je al zo lang als men zich kan heugen verschillende keurmerken. Denk hierbij aan het Fairtrade keurmerk of bijvoorbeeld het Beter Leven keurmerk. Deze keurmerken zijn in het leven geroepen om de consument te beschermen tegen potentiële leugens van bedrijven. Anno 2022 zijn er gelukkig ook verschillende van dit soort keurmerken online beschikbaar. Een bekend voorbeeld hierin is het thuiswinkel keurmerk. De driekleurige kubus staat tegenwoordig bijna op elke website of webshop waarop iets verkocht wordt. Naast deze keurmerken kun je altijd bij toezichthouders controleren of een bedrijf waar je iets wilt kopen over de juiste vergunningen beschikt. Enkele voorbeelden van deze toezichthouders zijn de KSA of bijvoorbeeld het CBF!

SSL certificaten

Een SSL certificaat is tegenwoordig redelijk een vereiste voor websites. Het SSL certificaat wordt verkregen als de data die tussen de servers en de website uitgewisseld wordt op een veilige manier wordt uitgewisseld. SSL staat dan ook voor Secure Sockets Layer en zorgt er voor dat het moeilijker is om data tussen jouw computer en de server weg te stelen. Je herkent een website met een goed SSL certificaat altijd aan het slotje in de zoekbalk, links van de URL van de website. Daarnaast begint de URL van een website met een SSL certificaat altijd met https://. Andere sites kunnen nog wel eens beginnen met http://. De afkorting staat in dit geval voor Hypertext Transfer Protocol Secure waarin de s zoals je ziet staat voor Secure. De Engelse vertaling van veilig. Een gemakkelijke manier om te onthouden of een website veilig is om te bezoeken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 3 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 6 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 8 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 12 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 13 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 14 uur geleden