Afbeelding
Theater voorstellingen

Theater Stroud: ‘Klapstoelkabaret’ in de zomer en presentatie seizoen ‘21-’22

22 juni 2021 om 12:17 Partnercontent

Het Puttense theater Stroud organiseert in de zomer twee dubbele openluchtvoorstellingen. Onder de naam Klapstoelkabaret kunnen bezoekers plaatsnemen op een klapstoel op het mooie Landgoed Schovenhorst, waar vanaf een buitenpodium cabaret- en kleinkunstvoorstellingen worden uitgevoerd.

Einde aan de evenementendroogte

Op de zondagen (en hopelijk zonnige dagen) 25 juli en 22 augustus verhuist Stroud dus tijdelijk naar buiten. Dan staat het landgoed in het teken van kleinkunst en cabaret, met in totaal vier voorstellingen: ‘s middags om 16.00 en ‘s avonds vanaf 20.00 uur. Het zijn welkome middagen en avonden voor het publiek, maar zeker ook voor de artiesten, die lang stil hebben gezeten en nu weer aan optreden kunnen denken. De evenementenwereld kreeg financiële klappen te verwerken en men kon maar weinig uitrichten, behalve optreden vanuit huis of het publiek op andere manieren bezighouden. Al leverde dat weinig tot geen geld op. Niet zelden zal in deze sector de vraag ‘hoeveel kan ik lenen?’ uitgesproken zijn, of zelfs gedacht aan een carrièreswitch. Maar na een lange periode van droogte mag men - ijs en weder dienende - weer ‘los’.

Prijswinnende cabaretiers Pieter Verelst en Patrick Nederkoorn

Op 25 juli staat de Vlaming Pieter Verelst op het podium tussen de bomen van Schovenhorst. Zijn avondvullende voorstellingen Mijn broer en ik en Amai werden met vijf sterren bekroond door De Standaard en Het Nieuwsblad. In 2014 won Verelst de jury- én de persoonlijkheidsprijs tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival. Ook op het Cameretten Festival van 2016 sleepte hij de juryprijs in de wacht. Wat dichter uit de buurt komt Amersfoorter Patrick Nederkoorn, die we kennen van zijn columns voor Radio 1-programma Spijkers met Koppen en zijn theatershows, waarin hij zowel zijn persoonlijk leven als de actualiteit bespreekt en op de hak neemt. Nederkoorn won ook het nodige aan prijzen, zoals de Annie M.G. Schmidtprijs.

Preview Avond als voorproefje van het nieuwe (coronavrije?) seizoen

Om de voorpret te verhogen en een voorschot te nemen op het komende en hopelijk coronavrije theaterseizoen ‘21-’22, is er een Preview Avond op 11 september. Op die avond wordt vanaf 20.15 uur het programma bekendgemaakt door de programmeur van Stroud, en hebben bezoekers de primeur. Vanzelfsprekend blijft het niet bij een aankondiging, maar wordt deze luister bijgezet door optredens van drie artiesten die deel uitmaken van het programma. Stroud noemt geen namen en rugnummers, maar verklapt via haar website wel alvast dat er ‘topartiesten’ naar Putten zullen afreizen.

Tickets voor de vier Klapstoelkabaret-voorstellingen en de Preview Avond (en informatie over de dan eventueel geldende coronamaatregelen) zijn te vinden op theaterstroud.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie