Stijgende energiekosten levert veel problemen op.
Stijgende energiekosten levert veel problemen op.

SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen

5 december 2022 om 08:02 Overig

“Gaat het ons lukken om ons hoofd boven water te houden?” SchuldHulpMaatje Elburg en SchuldHulpMaatje Oldebroek helpen inwoners van gemeente Elburg en Oldebroek om schulden te voorkomen of op te lossen. 

Met de bovenstaande vraag worden beide stichtingen steeds meer geconfronteerd.
Door de grote inflatie en de hoge energieprijzen nemen de zorgen in veel huishoudens toe. Bert deelt zijn persoonlijke verhaal: “We hebben jaren in een rijtjeswoning gewoond waar we een redelijke huur voor betaalden. We konden dit met ons inkomen prima bekostigen. Ook de stookkosten waren in die periode met 200 euro per maand redelijk te noemen. Kortom, er waren voor ons geen problemen.” Gezinsuitbreiding zorgdeer voor dat ze moesten verhuizen naar een grotere woning. Het werd een koophuis en dit konden ze goed opbrengen met hun inkomen.

Maar Bert wordt nu geconfronteerd met het energiecontract waarbij stookkosten stijgen naar 700 euro per maand. Dit baart hem grote zorgen. “De winter moet nog beginnen. Onze reserves zien we in de afgelopen periode steeds verder teruglopen. We maken ons nu veel zorgen hoe dit zich in de komende tijd gaat ontwikkelen. We leven met grote onzekerheid en hebben er slapeloze nachten van. Uiteraard zijn we blij dat we de komende maanden een tegemoetkoming van 190 euro per maand ontvangen, maar dat is de korte termijn. We maken ons vooral zorgen hoe het er volgend jaar uitziet.Met deze vragen zijn we naar het financieel spreekuur van de gemeente gegaan en zijn we in gesprek gekomen met een vrijwilliger van SchuldHulpMaatje. Het blijkt dat ze deze vraag vaker krijgen. Een oplossing hebben ze er niet voor en dat begrijpen wij ook. Maar we hebben onze situatie met het maatje gedeeld en we zijn op een andere manier naar ons bestedingspatroon gaan kijken.”

Zit je in de financiële problemen? Of wil je deze situatie voorkomen? SchuldHulpMaatje staat voor je klaar om te helpen. SchuldHulpMaatje Elburg Website: https://uitdeschulden.nu/schuldhulp-in-elburg
SchuldHulpMaatje Oldebroek Website: https://uitdeschulden.nu/schuldhulp-in-oldebroek

“Door het groot aantal hulpvragen zijn we dringend op zoek naar nieuwe maatjes en een 2e coördinator. Wil jij het verschil maken in iemands leven? Bel dan onze coördinator Hans van Leeuwen 06 54 61 60 47”, doet de organisatie nog een dringende oproep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie