Afbeelding

Nieuwe predikant voor Hersteld Hervormde gemeente in Oosterwolde

Overig

Kandidaat C.A. Van den Brink is woensdagmiddag bevestigd als predikant van de Hersteld Hervormde gemeente in Oosterwolde. 

In de dienst ging voor ds.A. Vlietstra .Hij las voor ui tHandelingen 20 vers 17 tot en met 38 met als kernteksten de verzen 26 en 27. Het thema van de preek was; ‘’een ontroerend getuigenis’’ met als punt 1. Waarin die zich niet heeft bezondigd en als punt 2 hetgeen hij zeker heeft verkondigd. Na de prediking las emeritus predikant van de HHG in Oosterwolde ds. R.P. van Rooijen het formulier ter bevestiging van predikanten. 

Vervolgens werd door de ouderlingen H. van de Weg, J. van de Vegte, W.J. Klompenmaker en F. Heldoorn de geopende Bijbel boven het hoofd van ds. Van den Brink gehouden. Aan de handoplegging namendeel de predikanten ds .R.P. van Rooijen, ds. A. Vlietstra, ds. D.C. de Pater, ds. W.Pieters, ds. C.M.Buijs, ds .C.J.W. Verboom, ds. N. den Ouden, ds. A.T. van Andel, ds. H.Roelofsen, ds. A.J. Speksnijder,ds. P.J.T. van den Herik en ds. J.C. Pronk.

Woensdagavond volgde de intrededienst waarin voorging ds. C.A. van den Brink. Als schriftlezing las hij Johannes 2 vanaf vers 23 tot en met Johannes 3 vers 21. Het thema van de preek was; gelooft u inde verhoogde Zoon des mensen? Met als kernwoorden uit vers 14 ; verhoogd en uit vers 15 geloofd. Na de dienst sprak ds. C.A. van den Brink een dankwoord uit. 

Aansluitend sprak wethouder B. Engberts namens de gemeente Oldebroek een welkomstwoord. Voorts spraken consulent ds. D.C. de Pater, ds. K.van Olst namens classis Noord Veluwe, ds. W. van Vlastuin namens het seminarium en ouderling H. van de Weg namens de kerkelijke gemeente. Ds. Van den Brink werd daarna staande toegezongen psalm 119 vers 25 met aangepaste tekst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 3 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 6 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 8 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 12 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 14 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 14 uur geleden