Henri van Beek wijst naar de uitgang voor supporters die zich misdragen.
Henri van Beek wijst naar de uitgang voor supporters die zich misdragen. Dick van der Veen

WHC wil rust in de tent: ‘Laat je blauwwitte hart op de juiste manier kloppen’

Overig

WEZEP Voetbalvereniging WHC doet een dringend beroep op de supporters om zich niet te buiten te gaan aan ongeregeldheden. Voorzitter Henri van Beek en zijn bestuur hebben direct gereageerd op dreigende supportersrellen en in goed overleg met voetbalvereniging Nunspeet om de voor afgelopen zaterdag geplande oefenwedstrijd af te gelasten. Dat gebeurde al toen het aftellen op de site voor het duel nog doorliep.

,,We liggen na het incident bij Nieuwenhoorn onder een vergrootglas. Toen er op de sociale media verontrustende berichten verschenen over supporters van beide kampen die de wedstrijd wilden aangrijpen om er een zooitje van te maken en ook de politie ons benaderde, hebben we geen aarzeling gekend. Alles is er ons aan gelegen om de goede naam van de club hoog te houden. Het is wel heel spijtig dat het met het amateurvoetbal ook al de verkeerde kant uit gaat. Een wedstrijd als die tegen Nunspeet zou een hele leuke krachtmeting zijn geweest, ook al omdat de clubs elkaar in de competitie niet ontmoeten”, aldus Van Beek.

De vereniging heeft op de site een aantal maatregelen aangekondigd. ,,In feite is dat gewoon een opsomming van wat de KNVB de clubs voorschrijft. We zitten na de incidenten in Rosmalen met een grote schadepost. Het is een zaak die onder de KNVB ligt en waar het definitieve standpunt nog niet over is ingenomen. Dan wil je absoluut geen nieuwe ellende.” Op de site kondigt WHC aan dat geen vuurwerk, rookbommen en fakkels worden toegestaan. Verder moet het over zijn met kwetsende kledingstukken, spreekkoren, bivakmutsen en kwetsende teksten op social media. WHC zal niet aarzelen overtreders een sportparkverbod op te leggen en alles te doen om schade te verhalen. ,,Laat je blauwwitte hart op de juiste manier kloppen.”

advertentie
advertentie
>
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 1 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 17 uur geleden
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 20 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 21 uur geleden
Afbeelding
Huisarts aan het woord: Stoppen met roken 23 uur geleden
Afbeelding
‘Kunst is mijn wereld’ 23 uur geleden
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 23 uur geleden