Opmars show 'Les Miserables'
Opmars show 'Les Miserables' Rosa Schoonhoven

van Limburg Stirum band - wereldkampioen!

2 augustus 2022 om 19:22 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 30 juli heeft de van Limburg Stirum band een ongelooflijke prestatie geleverd met het behalen van de beste notering in de World Division op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Tijdens de eindceremonie en finale prijsuitreiking op zondagavond 31 juli bleek zelfs dat de club uit Wezep niet meer van de nummer 1 plaats kon worden gestoten en dat de band zich komende 4 jaar Wereldkampioen show mag noemen! 

Met 87,63 punten ging het kampioensvaandel voor onderdeel show mee naar Wezep. Daarnaast werd het orkest beloond met de awards voor Best Visual en Best Effect. Op het onderdeel mars is de band ook boven zichzelf uitgestegen en is voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging de magische 90 punten grens doorbroken in de allerhoogste divisie, de Championship Division. In de eindranking staat de van Limburg Stirum band met een score van 90,78 punten op een hele mooie 6e plaats en mag zich daarmee in het rijtje scharen met de absolute wereldtop marchingbands. De marsen Beacon’s Field en Defend the Headquarters werden beiden voorzien van een strakke exercitie, erg goed uitgevoerd en dat werd beloond door de internationale jury. De Show ‘Les Misérables’ staat in het teken van de Franse revolutie en dit hebben de muzikanten laten zien en horen met veel energie en verassende show elementen. 

Wat een ontlading na 2 geweldige uitvoeringen! Het publiek en supporters in het stadion en thuis hebben genoten! Er is geschiedenis geschreven in de rijke historie van de van Limburg Stirum Korpsen. Dit moment zullen de leden niet meer vergeten en nog lang van nagenieten, maar nu eerst vakantie!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie