Afbeelding
Jan de Roo

Oldebroek woedend over aanval op man die vlaggen verwijderde

Overig

OLDEBROEK (ANP) Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de Veluwse gemeente Oldebroek is woedend over de aanval op een man, die dinsdag namens de gemeente omgekeerde vlaggen verwijderde in het dorp Wezep. De aangevallen man heeft aangifte gedaan bij de politie en de gemeente denkt woensdag hetzelfde te gaan doen, zo bevestigt een woordvoerster van Oldebroek na berichtgeving in De Stentor.

Terwijl de man bezig was een omgekeerde vlag weg te halen, stopte een vrachtwagen naast hem. De vrachtwagenchauffeur haalde autosleutels uit de wagen van de vlaggenverwijderaar. Die probeerde zijn sleutels terug te krijgen door op de treeplank van de vrachtwagen te gaan staan, maar de truckchaffeur gaf gas en de man moest wegspringen. ,,Mega-bizar”, noemt Haseloop het incident.

Haseloop zei eerder al dat twee jonge mannen, van wie één een zak over zijn hoofd had, in het afgelopen weekeinde een omgekeerde vlag voor haar huis hadden geplant. Omgekeerde vlaggen die aan straatmeubilair hangen, worden in Oldebroek verwijderd, omdat sommige inwoners zich eraan ergeren. ,,Ik wist dat dat niet goed zou vallen. Een persoon stelde online zelfs voor dat ik mezelf met een vlag aan een lantaarnpaal moest opknopen”, aldus Haseloop.

Op sociale media zoals Telegram verschenen woensdagmorgen telefoonnummers van bedrijven die bezig zijn om de boerenblokkades op snelwegen op te ruimen. Dat wordt ‘landverraad’ genoemd. De politie houdt deze onlineberichten in de gaten, aldus een woordvoerster. Als er sprake is van oproepen tot het plegen van strafbare feiten, is dat opruiing en dat is strafbaar. In zulke gevallen grijpt de politie in overleg met het Openbaar Ministerie in.

advertentie
advertentie
>
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 50 minuten geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 17 uur geleden
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 20 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 21 uur geleden
Afbeelding
Huisarts aan het woord: Stoppen met roken 23 uur geleden
Afbeelding
‘Kunst is mijn wereld’ 23 uur geleden
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 23 uur geleden