Henri van Beek ziet WHC alle kanten uitvliegen.
Henri van Beek ziet WHC alle kanten uitvliegen. Dick van der Veen

WHC: een voetbalseizoen vol nieuwe gezichten

Overig

WEZEP WHC Wezep gaat in het seizoen 2022-2023 heel wat nieuwe ploegen ontmoeten. Het voordeel is dat er weer eens op andere plekken wordt gevoetbald. Het nadeel: je weet niet exact wat voor vlees je in de kuip hebt. Voorzitter Henri van Beek ziet de nieuwe indeling voor zijn vlaggenschip als een mooie uitdaging. Alleen jammer dat Nunspeet er niet bij zit...

Voorzitter Henri van Beek denkt dat WHC een interessante competitie te wachten staat met veel nieuwe tegenstanders. Hij vindt het alleen jammer dat het opnieuw niet tot ontmoetingen met Nunspeet komt. Wedstrijden die vaak veel toeschouwers trekken.

,,In het vorige seizoen was sprake van een overschot aan ploegen uit het oosten. Daarom moesten wij inschuiven. Nu is het tegenovergestelde het geval. De KNVB heeft een mixture gemaakt van ploegen uit de noordelijke en oostelijke provincies. Daar waar Nunspeet ontbreekt, komt het gepromoveerde sv Epe erbij.

Met die club hebben we al heel lang een relatie. Veel spelers uit Epe hebben in Wezep gespeeld, zoals Michel Habets, nu assistent trainer bij de Epenaren, Edwin Overmars en de schotvaardige Gert van de Brink om maar wat te noemen. Epe steeg in twee seizoenen van de derde klasse naar de eerste klasse en maakt de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Onze ervaring is dat in het noorden veel ploegen zogezegd een bus voor de goal parkeren. Daar hebben wij grote moeite mee. In het oosten wordt over het algemeen wat beter gevoetbald met de focus op het winnen van een wedstrijd.”


Er is sprake van versterkte degradatie

,,De voetbalbond wil een piramide vormen. In de komende competitie al een nieuwe vierde divisie waarin zaterdag- en zondagploegen tegen elkaar in het veld komen. Omdat veel verenigingen van de zondag naar de zaterdag overstappen, ontstaan bijvoorbeeld al acht eerste klassen. Het leidt tot versterkte degradatie en wellicht tot een vijfde klasse zaterdag. Het is nog niet exact bekend hoe het er uit gaat zien. Er wordt beweerd dat het komend seizoen vier ploegen uit de eerste klasse degraderen en het jaar erna nog eens een versterkte degradatie, We hopen er binnenkort het fijne over te vernemen.

Met wedstrijden tegen drie Kampense ploegen, SVI, ASVD Dronthen en Epe staan we voor veel duels in de directe omgeving. Dat is ook de opzet van de KNVB: indeling zodanig dat de reiskosten beperkt blijven. Van de tegenstanders heeft Go Ahead Kampen zich belangrijk versterkt. Noordsche Schut heeft ook een sterke formatie. De noordelijke tegenstanders zijn verder Hulzense Boys, gepromoveerd, DZOH Emmen en vv Heerenveen. Veel sterke ploegen ook uit Twente.”


Nog niets gehoord over een uitspraak naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de promotiewedstrijd in Rosmalen?

,,Achter de schermen vinden gesprekken plaats. Ik verwacht dat we op korte termijn uitsluitsel krijgen. De treurnis blijft dat we het op een haar na niet hebben gered. We hebben het spul compleet kunnen houden op twee spelers na die op een wat lager niveau gaan acteren. Ons doel is om met Richard Karrenbelt als trainer bij de bovenste vier, vijf te eindigen met mogelijk als toetje een periodetitel.”


Verder alles op orde?

,,Gert Toorn uit Heerde is tot ons bestuur toegetreden. Hij neemt technische zaken voor zijn rekening. Gert heeft 12 jaar ervaring bij SEH in zijn woonplaats. We zoeken nog een penningmeester. Verder hebben we alles bezet. De ontwikkeling van overgang naar een nieuw te realiseren sportpark ligt stil. Bob Bergkamp is als sportwethouder opgevolgd door Beerd Flier. We rekenen er op dat we binnenkort weer worden uitgenodigd voor hervatting van gesprekken. Het moet niet te lang duren want dan kiezen we ervoor om gewoon op Mulderssingel te blijven. Daar moet dan wel het nodige gebeuren met de accommodatie.”

Dick van der Veen

De voetbaljeugd heeft de toekomst.
WHC is in beweging. Hier in de persoon van Dinand Burgmeijer.
advertentie
advertentie
>
Afbeelding
Van Limburg Stirum band zoekt geld voor nieuwe pakken 15 aug, 14:37
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:27
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Let op zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:37
Afbeelding
Amptmeijer Badminton’80 is klaar voor het nieuwe seizoen 14 aug, 08:36
Afbeelding
Kom naar de open dag van MFC Hart van Oosterwolde 14 aug, 08:21
Afbeelding
Leven in het Licht op donderdag 1 september 14 aug, 08:15