Wethouder Ben Engberts is enthousiast over de genoemde visie.
Wethouder Ben Engberts is enthousiast over de genoemde visie. Gemeente Oldebroek

Aansluiting op H2O krijgt flinke metamorfose

17 februari 2022 om 09:23 Nieuwbouw

WEZEP/HATTEMERBROEK De bouw van de nieuwe aansluiting op de A28 komt steeds dichterbij. In het eerste kwartaal van 2022 wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd aan de inwoners van Wezep en Hattemerbroek en andere belangstellenden. Door de nieuwe aansluiting moet Wezep leefbaarder worden en de aansluiting op bedrijventerrein H2O krijgt ‘voldoende formaat’ krijgen en een stuk veiliger.

LOCATIE Het gebied rond de nieuwe aansluiting ondergaat een flinke metamorfose. Eén locatie springt daarbij vooral in het oog. Het is de locatie van het huidige talud van de Voskuilerdijk, tegen de rand van het bedrijventerrein. Deze locatie is straks prominent zichtbaar en dus belangrijk voor de entree tot Wezep en het Bedrijvenpark H2O.

AMBITIE De gemeente Oldebroek en Bedrijvenpark H2O hebben daarom de ambitie om deze plek een representatieve uitstraling te geven. Hiervoor is een visie opgesteld, met daarin een voorkeursvariant voor de gebruiksmogelijkheden en de inrichting van de locatie. Het is de bedoeling om twee bedrijfskavels als aantrekkelijke zichtlocaties te realiseren in combinatie met de te verplaatsen carpoolplaats. Groen en een goede waterhuishouding krijgen de ruimte en maken het beeld compleet.

VISIE Het college van burgemeester en wethouders heeft de visie vastgesteld nadat onder anderen de ondernemers in de omgeving zijn geraadpleegd. De exacte invulling ligt nog niet vast. De visie is de basis voor de bestemmingsplanprocedure die gevolgd moet worden om de locatie te kunnen ontwikkelen. In die procedure krijgen alle belanghebbenden de ruimte om aanvullende input te leveren.

VISITEKAARTJE Wethouder Ben Engberts is enthousiast over de genoemde visie. ,,We mogen best ambitieus zijn in Oldebroek. Deze plek biedt ruimte aan ondernemers, die beeldbepalend willen zijn in hun uitstraling van het gebouw en geeft ons als gemeente de kans om een mooi visitekaartje te tonen aan iedereen die Wezep binnenkomt.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie