Afbeelding

Eerste kievitsei in Oldebroek gevonden door Gerrit Hulshof

23 maart 2023 om 15:16 Natuur en milieu

Weidevogelvrijwilliger Gerrit Hulshof heeft vrijdag 17 maart het eerste kievitsei inde gemeente Oldebroek gevonden. Het is gevonden op een perceel bij de Oosterbroekweg in Oldebroek. 

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing heeft dinsdagmiddag 21 maart samen met Gerrit Hulshof en Jan Slagboom, vrijwilligercoördinator van de Weidevogelbescherming Randmeerkust, het nestje bekeken. Gerrit Hulshof is de gelukkige vinder en traditiegetrouw ontving hij als dank voor zijn vondst een oorkonde uit handen van de burgemeester. In het nest lagen drie eieren. “Waarom is hetzo bijzonder om het eerste kievitsei te vinden? Het is zo bijzonder omdat het vinden van het eerste kievitsei symbool staat voor het begin van het voorjaar. Een periode van bloei en groei, waarin we met z’n allen weer volop kunnen genieten van de natuur en het buiten zijn”, zegt burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.A

Met het vinden van het allereerste kievitsei van 2023 op 11 maart in het Overijsselse Hasselt is het weidevogelseizoen 2022 begonnen. Veel landbouwwerkzaamheden moeten nog worden uitgevoerd. Des te belangrijker is daarom ook nu weer de inzet van vrijwilligers van weidevogelbescherming Randmeerkust en boeren. Zij trekken vanaf dit moment tot half juni het land in om nesten te zoeken en te beschermen. Nesten van de kievit, maar ook van andere weidevogels, zoals de grutto en de tureluur worden gemarkeerd. Zo krijgen de vogels de kans vroeg en succesvol te broeden. 

Kijk voor meer informatie over de weidevogelbescherming op www.weidevogelbeschermingrandmeerkust.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie