Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Shutterstock

VVD Elburg komt met idee spreekuur voor vragen over wolf

22 februari 2024 om 11:34 Natuur en milieu

In vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Elburg lanceert de fractie van de VVD het idee eenmaal per maand een spreekuur te houden waarin burgers rondom de aanwezigheid van de wolf in hun omgeving vragen kunnen stellen, zorgen kunnen delen en ideeën kunnen aandragen.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding voor Els Baauw met deze suggestie te komen is dat de aanwezigheid van de wolf in de gemeente Elburg onrust onder de burgers teweeg brengt. De realiteit is volgens haar geen sprookje, inwoners hebben serieuze angsten voor de wolf, zij verliezen dieren door het gedrag van de wolf en zijn bang voor de veiligheid van vooral hun jonge kinderen.

De angst en boosheid kunnen volgens Blaauw ook aangeven, dat het eigenlijk gaat om het vertrouwen in de (provinciale) overheid. Zij gaan over het beleid. De gemeente kan alleen wensen over dat beleid inbrengen maar kan bijvoorbeeld geen afschotbeleid maken. Het is voor haar de vraag of dit voldoende bij de burgers bekend is.

Om die reden vraagt zij het college aan te geven welke handelingsruimte zij heeft met betrekking tot het wolvenbeheer. En verzoekt ze het college op een actieve manier te communiceren met de burgers over wat de gemeente wel en niet kan doen als het gaat om de wolf.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie