Organist Luuk Schuurman.
Organist Luuk Schuurman.

Luuk Schuurman speelt in Orgelmuseum in Elburg

2 juni 2023 om 08:07 Muziek

Het Orgelmuseum aan de Van Kinsbergenstraat 5 in Elburg verwelkomt zaterdag 10 juni organist Luuk Schuurman voor een afwisselend concert met Bach, Sweelinck, Vierne en Cor Kee. Schuurman studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is sinds 2022 cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Zwolle.

Op het programma staan onder meer het ‘Puer Nobis Nascitur’ van Jan Pieterszoon Sweelinck, ‘Jesu bleibet meine Freude’ van J.S. Bach, het Scherzetto van Louis Vierne en ‘Merck toch hoe sterck’ van Cor Kee. Muziek uit verschillende eeuwen en landen, en in verschillende stijlen, dus het belooft een veelzijdig concert te worden. Zoals altijd zal tijdens het concert het Boon-Leeflangorgel in het museum bespeeld worden.

Sinds juli 2022 is Schuurman als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Schuurman won meerdere prijzen op verschillende orgelconcoursen, waaronder eerste prijzen op het Quintus Orgelconcours (2018), het Feike Asmaconcours (2018, 2021), het SGO concours (2021) en een tweede prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022).
Naast zijn concertpraktijk als organist is Schuurman actief als begeleider van diverse koren en solisten. Tevens heeft hij een particuliere lespraktijk.

Het concert op 10 juni begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Een ieder die ook het museum zou willen bezoeken dient de normale entreeprijs van 7 euro te betalen. Gratis met Museumkaart en gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Hou er rekening mee dat het museum direct na het concert sluit en dat eerder komen noodzakelijk is, als men ook het museum wil bezoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie