Vorig jaar was er een dameskoor. Foto: Meijerink
Vorig jaar was er een dameskoor. Foto: Meijerink

Concert ten bate van Veluwse Wens Ambulance

17 november 2023 om 11:55 Maatschappelijk

Voor de zesde keer houdt Wilbert Magré uit Doornspijk een concert waarvan de opbrengst is bestemd voor de Veluwse Wens Ambulance.

Tijdens het concert vorig jaar in de Gereformeerde Kerk in zijn woonplaats werd ruim tweeduizend euro opgehaald. Het totaal bedrag dat inmiddels ten goede is gekomen aan het werk van de Wens Ambulance is daarmee opgelopen tot rond de twaalfduizend euro.

De stichting die de Wens Ambulance laat rijden is bijzonder dankbaar voor deze vorm van sponsoring. Mede hierdoor blijft het mogelijk dat mensen hun vaak laatste wens kosteloos in vervulling zien gaan. Wilbert ontvangt jaarlijks vele verzoeken om gratis op te treden voor goede doelen. Hij heeft er echter bewust voor gekozen één doel uit te kiezen en ziet in de Veluwse Wens Ambulance een doel dat dicht staat bij de mensen in deze regio.

Het concert vindt 1 december plaats in de Gereformeerde Kerk aan de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk en begint om acht uur ’s avonds. Medewerking wordt verleend door het Veluws Mannenensemble en het Young Ladies Choir Rejoice, beide onder leiding van Wilbert Magré. Verder werken mee Lianne Jelier (dwarsfluit), Rebecca Rozendaal-van Zandwijk (viool), Laurence Fierens (piano) en Jan Rozendaal (orgel).

Door sponsoring is het mogelijk dat de totale opbrengst van de entree en de collecte naar de Veluwse Wens Ambulance gaat. Toegangskaarten zijn te reserveren via www.wilbertmagre.nl. Voor volwassenen in de voorverkoop vijf euro en voor kinderen 2,50 euro. Aan de zaal kosten de kaarten vijf euro extra. Aan het eind van de avond wordt de opbrengst overhandigd aan vertegenwoordigers van de Wens Ambulance.

In januari start Wilbert weer met een nieuw project van het Groot Nederlands Johannes de Heer koor met in totaal negen oefenlocaties. Onder meer wordt er drie keer gerepeteerd in Doornspijk. In april, mei en juni volgen dan drie grote concerten. Voor het koor hebben zich inmiddels al bijna vierhonderd mensen aangemeld. Hiernaast staat een concertreis naar Parijs gepland waar zowel zangers, zangeressen als bezoekers aan kunnen deelnemen. Informatie hierover via www.johannesdeheerkoor.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie